A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Minimalizmus, avagy a "kevesebb több" művészete

Ki ne érezte volna már, hogy a fejére borul a káosz - különösen a takarításnak abban a fázisában, amikor épp nagyobb a rendetlenség, mint előtte. És ugyan melyikünk nem vette még meg a harmadik tekercs csomagolópapírt, piros körömlakkot és csavarhúzót pusztán azért, mert az első kettőt nem találta?

Fotó: Shutterstock.com

Rendnek valahogy muszáj lenni. De gondoltak már arra, hogy minél kevesebb tárgy vesz körül bennünket, annál könnyebb köztük rendet tartani? Napjainkban egyre trendibb a minimalizmus, amin művelői nem elsősorban a minimál lakberendezési stílust értik, hanem annál sokkal többet: életformát.

Olyat, ami egyszerű és fókuszált, segít a fontos dolgokra koncentrálni, ráadásul környezetbarát, és pénzbe sem kerül, sőt, komoly összegeket spórolhatunk vele.

A minimalizmus nem más, mint önkéntes egyszerűség. Annak belátása, hogy nem kell, hogy hat egyforma bögre lógjon a kis rúdon a reggelizőasztal fölött, és nem kell még két párna a kanapéra, mert most a szürke a trendi...

Tárgyaink között rengeteg a felesleges, és végig sem gondoljuk, milyen sok energiát vesz el a megvásárlásuk, tárolásuk, pakolásuk, tisztításuk, javításuk, de sokszor még az is időbe és pénzbe kerül, hogy megszabaduljunk tőlük!

Mi nők különösen hajlamosak vagyunk arra, hogy a lakberendezés terén is impulzusvásárlásokba bonyolódjunk, megvegyünk valamit, ami megtetszik, bár nincs funkciója, nincs is nagyon hová tenni, de hozzátartozik ahhoz a képhez, amit a lakásunkkal mutatni szeretnénk magunkról. Nem véletlen, hogy a lakberendezési áruházak annyi lakásdekorációt árulnak, trendszínek, évszakok és ünnepek szerint.

A minimalizmus arra is rávilágít, hogy nem a tárgyak tesznek boldoggá, és arra is, hogy nem kell mindig minden elvárásnak megfelelnünk. Hogy nincs semmi baj azzal, ha valaki a földre terített matracon alszik, csak két váltás ágyneműje van, és hat vendéget már csak kölcsönkért székekkel tud leültetni.

Nem kevesebb a minimalista ettől, viszont szabadabb: egy ilyen otthonban mindig rend van, percek alatt kitakarítható az egész lakás, sosem kell percekig tépelődni a ruhásszekrény előtt, könnyű összepakolni egy utazáshoz, de még költözni is pofonegyszerű. És látják: még piszok jól is néz ki!

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!