A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mindennapi csodák

Csodák pedig vannak. Ugye, mindannyian így gondoljuk - legalábbis néhanapján?

„Miért keresnék távoli csodákat?
Hiszen, hogy élek, maga is csoda!”
Várnai Zseni

Fotó: Thinkstock

Meddig hisz a gyerek a csodákban? A felismerésre, hogy a mesék világa nem azonos a valósággal, az óvodáskor végén, esetleg a kisiskolás kor első éveiben kerül sor.

Eddig több mint 350 millió Rubik-kockát adtak el világszerte. Ha a kockákat egymás tetejére helyeznénk, a kocka-hosszúsági kör az Északi-saroktól a Déli-sarokig érne!

Az ókori világ hét csodájából mára már csak a gízai nagy piramis létezik. Az összes többi építményt elpusztították a földrengések, a háborúk, vagy tönkretette az idő vasfoga.

A világ hét új csodája a svájci New Open World Corporation (NOWC) cég által felügyelt nemzetközi szavazás révén készült lista. Ezen szerepel:

Chichén Itzá – Yucatán-félsziget, Mexikó

A Megváltó Krisztus szobra – Rio de Janeiro, Brazília

A Colosseum – Róma, Olaszország

A kínai nagy fal – Kína

Machu Picchu – Cuzco, Peru

Petra – Jordánia

Tádzs Mahal – Agra, India

A portugáliai Fátimában 1917. október 13-án történt napcsodát körülbelül 30-100 ezer ember látta. A csodát, amelyet 1930. október 13-án a római katolikus egyház hivatalosan is elismert, a hívek Szűz Máriának tulajdonították.

Jézus csodatételeit a Bibliában Máté, Márk, Lukács és János evangélisták írják le. A sor a kánai menyegzőn kezdődött a víz borrá változtatásával. Azután – a mennybemeneteléig – Jézus többek között a kenyérszaporítás, a csodálatos halfogás és a vízen járás csodáit adta követőinek.

Selma Lagerlöf, a későbbi Nobel-díjas írónő az 1900-as évek elején megbízást kapott egy iskolásoknak szóló földrajzkönyv megírására. Nagy lelkesedéssel fogott a munkához, bízva benne, hogy szebbet, jobbat adhat a gyerekeknek, mint az átlagos tankönyvírók, és megszeretteti velük a szülőföldjüket. Így született meg a Nils Holgersson csodálatos utazása című meseregény.

Címkék: hit, jézus, csoda, rubik kocka, legenda

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!