A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Milliók örülnének, ha Meghan hercegnének lánya születne, és Dianának nevezné

A fél világ feszülten várja, hogy mi lesz, és hogyan fogják hívni Harry herceg és Meghan hercegné első gyermekét. A royal baby érkezése körül rengeteg a titok: nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik, ahogyan az sem, hogy hol fog szülni Meghan. A szülők nagyon sok hagyománnyal szembemennek, és nem lesz nagy bejelentés sem.

Fotó: PuzzlePix

Az már biztos, Harry és Meghan első dolga nem az lesz, hogy a nyilvánossággal közlik: megszületett a baba. A Kensington-palota szóvivője szerint a hírt addig nem jelentik be, amíg családként meg nem ünnepelték a pici érkezését.

Ez az első, de nem az egyetlen dolog, amivel Harry és Meghan megtöri a királyi család hagyományát. Családon belül nem volt példa erre az elmúlt negyven évben. Elsősorban Meghan miatt döntöttek így, aki túlságosan sokat stresszelt, hogy nagy nyilvánosság előtt kell világra hoznia gyermekét.

Azzal kapcsolatban is kinyilvánította nemtetszését, hogy a szülés után néhány órával már ott kellene pózolnia a kórház előtti lépcsőn, teljes pompában, ahogyan tette ezt sógornője, Katalin a három gyerekkel, vagy Diana Vilmossal és Harryvel. Meghan ebben sem szeretne részt venni.

Meghan olyannyira nem kér a felhajtásból, hogy a pletykák szerint nem is kórházban, hanem otthon szüli majd meg első gyermekét.

Ha ez így lesz, akkor viszont egy régi hagyományt éleszt újra, mivel II. Erzsébet brit királynő az otthon szülés elkötelezett híve volt. Ő mind a négy gyermekét a Buckingham-palotában, illetve a Clarence House-ban hozta világra. De a királynő maga is nagyszülei mayfairi otthonában született.

Meghan 37 éves kora ellenére nem tart a komplikációktól. Sőt, jó erőnlétben van, folyamatosan jógázik, és Harryt számtalan protokolleseményre kísérte el az utolsó hónapokban is.

Természetes, hogy a szülés pillanatában pedig Harry lesz ott a felesége mellett. Egyébként azt tervezik, hogy a hercegné úgynevezett hipnoszüléssel fog szülni, azaz nem kér fájdalomcsillapítást.

Fotó: PuzzlePix

A legnagyobb kérdés: a neme és a neve

A terhesség bejelentésétől kezdve a brit fogadóirodák legnépszerűbb kérdései: mikor születik, milyen nemű lesz, és hogyan fogják hívni a royal babyt? A tippelők szerint inkább a lány tűnik esélyesnek.

A találgatások Meghan babaváró bulija után kaptak szárnyra. A New Yorkban tartott partin Meghan egyetlen ajándékot sem nézett meg. Akkor mindenki azt gondolta, hogy a bontogatással meg akarja várni férjét is, ahogy ez illik.

De kiderült, hogy nem Harry hiánya késztette arra, hogy ne kukucskáljon bele az ajándékokba, hanem azért nem nézték meg a csomagokat, mert nem akarták ily módon elárulni a gyerek nemét. De a vendégek – például a Clooney házaspár, vagy Serena Williams – állítólag már ott tudták, hogy a születendő gyerek milyen nemű lesz. 

Mivel a fogadóirodáknál is a lány az esélyesebb, a nevek is gyorsan listára kerültek. Így a Viktória, az Alice és a Diana a legnagyobb kedvenc. Természetesen az utóbbit szeretnék a legtöbben, hiszen ezzel a választással a már nem élő nagymama előtt tisztelegnének.

Amennyiben fiú lesz, a legnagyobb esélye az Albert, Arthur vagy Fülöp névnek van. Persze a több név lehetősége a legvalószínűbb, hiszen a királyi családban ez így szokás. Vilmos és Katalin is mind a három gyerekének több nevet adott.

György herceg teljes neve: Ő királyi fensége György Sándor Lajos. A 2015-ben született Sarolta hercegnő teljes neve: Sarolta Erzsébet Diána. De a tavaly áprilisban született Lajos sem szűkölködik a nevekben. A kis herceg teljes neve Lajos Artúr Károly, azaz Louis Arthur Charles, ezzel tisztelegve nagyapja, Károly walesi herceg előtt.

Már a saját palotában laknak

Fotó: PuzzlePix

Katalinnal és Vilmossal ellentétben Meghan és Harry egyébként nem a Kensington-palotában tervezték leélni az életüket. Már jóval a baba érkezése előtt belevágtak a felújításba.

Sussex hercege és hercegnője új otthona Windsorban van, a Frogmore Cottage néven ismert otthonuk 3 millió fontos felújítása kicsit több időbe telt, mint gondolták, de még pont időben elkészült, hogy a kicsit már ide vihessék haza.

És bár otthona már van a kicsinek, a keresztszüleiről még nincs hír. A királyi családban rengeteg furcsa illemszabály létezik. Az egyik ilyen éppen a keresztszülőséget illeti. Mégpedig, hogy a testvéreket és a házastársaikat nem kérhetik fel erre a szerepre.

Ez fordítva is igaz. Tehát Harry sem keresztapja Vilmos gyerekeinek. Így Vilmos és Katalin sem lehet Harryék gyerekének a keresztszülője. A királyi család szakértője, Robert Jobson még György herceg keresztelője idején magyarázta az erre vonatkozó protokollt: „mivel közvetlen rokonok, ezért Harry amúgy is a kis trónörökös életének szerves része lesz”. Így most marad – ebben is – a találgatás.

Meghan hercegné apja nem adja fel a reményt

A családi dráma viszont a boldog babavárást is beárnyékolta. Köztudott, hogy Meghan szülei elváltak. A hercegné mindössze hatéves volt, amikor ez megtörtént, édesanyja nevelte fel, és most unokája ékezése után is jelen lesz Meghan életében.

A jógaoktatóként dolgozó anyuka unokája megszületése után egy hónapig Londonban marad, hogy segítse Meghant és a babát. Utána már utazik is vissza Los Angelesbe, ahol a munkája és a kutyái is várják.

Meghan apjával már más a helyzet. Gyerekként nem volt rossz viszonyuk, aztán minden megváltozott. Az idősebb Markle minden létező módon megpróbált pénzt csinálni a lánya új titulusából: pénzért kiteregette Meghan magánéleti szennyesét, elárverezte az esküvői meghívóját, sőt, még arról is részletesen beszámolt, amit Harry herceggel négyszemközt beszélgettek.

Az esküvőn nem volt jelen, de most úgy tűnik, hogy a baba körüli eseményekből is kimarad. Thomas, Meghan apja bár tudomásul vette a tényt, hogy sem lányával, sem a születendő unokájával nem találkozhat, mégis reménykedik.

Abban bízik, hogy a hercegnő hozzáállása megváltozik, és kap még egy lehetőséget arra, hogy bebizonyíthassa, milyen jó nagypapa lenne, és minden vágya az, hogy ott lehessen majd a kicsi keresztelőjén.

Harry herceg szabadságot kért a királynőtől

Meghannek az édesanyján kívül is lesz segítsége, hiszen férje két hét „szabadságot” kért a királynőtől. Az Egyesült Királyságban az apák két hét fizetett szabadságot kérhetnek, ha megszületett a gyerekük, akkor is, ha épp örökbe fogadtak.

Harry herceg is élni szeretne ezzel a lehetőséggel. Persze mindez normális is lenne egy átlagos brit férfi életében. De a herceg nem úgy dolgozik, mint a többség, így nem kell hivatalosan szabadságoltatnia magát.

Utolsó fizetett munkája a haditengerészetnél volt, mely 2015-ben ért véget. Ha ő most szabadságot szeretne, azt a királynőtől kell kérnie. Vagyis arra kérheti Erzsébetet, hogy ne bízzon rá semmilyen feladatot a szülés utáni időszakban. Ezek nyilván protokolláris események, rendezvények, fogadások, ahol egyébként meg szokott jelenni.

Fotó: PuzzlePix

Több gyerekre is vágynak

És ha már kellően belejöttek a babázásba, akkor a duplázás sincs kizárva. Meghan terhessége felénél járt, amikor Harry egy kicsit elszólta magát arról, hogy összesen mennyi gyereket szeretnének feleségével.

Egy brit bulvárlap szerint Harry egy veterán katonával, Simon Westonnal beszélgetett, amikor szóba került, hogy hány álmatlan éjszakával jár egy baba. Erre Harry azt mondta: „ha kettőnél több gyerekünk lesz, minden megéri.”

A több gyerek gondolata nem véletlen, hiszen Vilmosnak és Katalinnak is három gyereke van, így Harryék előtt is ott a példa a nagy családra. A szülők egyébként hagyományos dadát fogadnak a gyermek mellé.

Ráadásul ehhez a legendás dadaképzőből, a Norland College-ból fognak választani. Ez jó referencia, hiszen Katalin és Vilmos gyermekeinek dadája, Maria Borallo is itt tanult.

Címkék: ii. erzsébet, vilmos herceg, meghan hercegné, royal baby, otthonszülés, diána

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!