A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miller Zoltán Mister X lesz a nyáron

Nagyszabású operettbemutatóval készül a Budapesti Nyári Fesztivál a jubileumi évadra. Július 20-án és 21-én, két alkalommal láthatja a budapesti közönség az egyik legtöbbet játszott operettet, a Cirkuszhercegnőt, melynek egyik főszereplője Miller Zoltán lesz.

Miller Zoltán

Kálmán Imre legendás darabja több mint egy évtized kihagyás után tér vissza a nyári színház repertoárjába.

A látványos, szívhez szóló és cirkuszi elemeket sem nélkülöző előadás a Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködésben jön létre, rendezője pedig Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője.

Mister X szerepében Miller Zoltán áll színpadra, akitől ma már nem idegen az operett műfaja sem.

„Sokáig nem vonzott az operett, de aztán úgy alakult, hogy belépett az életembe, éppen a Marica grófnővel, ami a műfaj egyik gyöngyszeme.

Nem sokkal később a Budapesti Operettszínházban, éppen Szabó Máté rendezésében a Sybill című, viszonylag ritkán játszott darabban is szerepet kaptam, és most a Cirkuszhercegnőnél már nem is érzem magam elveszettnek” – mondta a színész, aki azt is megjegyezte, hogy ez a darab nagy kihívás számára.

„Nem csak azért nehéz feladat, mert nagyot kell énekelni, hanem mert a prózai részeken is sokat kell dolgozni. Olyan érzelmeket közvetít, ami nagyon őszinte, nagyon egyszerű, mégis sokaknak ismeretlen. Közben nem szabad elfelejteni azt az eleganciát sem, amit az operett jelent.

Én magam is nagyon szenvedélyes, ha úgy tetszik, romantikus vagyok, talán ezért is találom meg az összhangot ezekkel a szerepekkel. Igaznak kell lennie annak is, amit énekel az ember, és annak is, amit beszél” – tette hozzá Miller Zoltán.

A budapesti előadás abban is különbözik a miskolcitól, hogy kőszínház helyett a szabad ég, a szabad tér a játszóhely.

„Extra életérzést ad a szabad tér, ami egy kőszínházban nem tud megszületni. Itt arra kell figyelni, hogy ne legyen sok. Elképesztően jól be kell gyakorolni, ebben segít nekünk a rendező. A próbák során szimbiózisban van velünk.

Neki kell látnia azt, hogy amit a szabad téren csinálunk, az rengeteg lenne Miskolcon, és amit Miskolcon csinálunk, az kevés lenne a Margitszigeten. Ráadásul ki vagyunk téve az időjárási körülményeknek: melegnek, szélnek, esőnek.

Arra is időt kell szánni, hogy a hang, a torok megszokja a légkört. Az a fajta energia, amit kiadunk magunkból, nehezen jut el az utolsó sorokig, pedig ezt el kell érnünk, valahogy.”

Az eredetileg német nyelven íródott nagyoperett 1926-os bécsi bemutatója mind történetében, mind pedig elsöprő látványvilága miatt töretlen népszerűségnek örvend azóta is. A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatója a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésével készül. (x)

Címkék: kálmán imre, margitszigeti szabadtéri színpad, miller zoltán, cirkuszhercegnő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!