A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mik vannak!

Hogy "mik vannak", nem holmi felháborodott szófordulat, sem nem egy vicces felkiáltás, hanem egy pontos megállapítás arról, hogy vannak ám valamik, de a fene se tudja, hogy mik!

Fotó: Shutterstock.com

Mert hogy az az izé, amiről beszélek, tényleg ott volt azon a forró, augusztusi koradélután a kapu előtt, Nógrád megye egy kis falujában, a zöld fűben, és tényleg fogalmam se volt, hogy mi az. Nem macska, mert a macskákat felismerem, se nem mókus, mert őket is felismerem, sem kutya, mert annál sokkal kisebb volt, sem kígyó, mert volt neki vagy négy lába, se nem bogár, mert csak négy lába volt, más állatot viszont még nem azonosítottam arrafelé.

A hőség tombolt, ő pedig leheveredett a vaskapu előtt a fűbe, fejét igyekezett befúrni a mellső lába alá, és elaludt. Én pedig locsoltam, mert a nap már nem tűzte a virágokat, és miközben locsoltam, el is felejtettem, hogy locsolok, olyan izgalomba jöttem az aprócska ismeretlentől. Leginkább azért, mert az jutott eszembe, hogy bármi is legyen ő, ha a kutyám észreveszi, és odaszalad hozzá, és ez a kis fetrengő megharapja, és talán veszett, vagy agysorvadása van, akkor a kutyámnak annyi, pedig róla pontosan tudom, hogy kicsoda.

Életmentő ötletem támadt. Ha ez az izé azért dőlt le aludni a flaszteren, mert épp hőgutája van, akkor így tudom megmenteni, és a kutyától is csak így tudom távol tartani, hogy meg ne legyen harapva egy veszett micsoda által. Leslagoztam. Jó alaposan.

A kis álomszuszék erre felpattant, ácsorgott pár másodpercig, hogy mindenhol érje a víz, aztán hipp-hopp, elszaladt. (Nem azért írtam, hogy hipp-hopp, mert róka volt, mint a hipp, hopp kis Vuk, mert nem az volt.) Megmenekültek. Ő is, és a kutya is. Ám mielőtt leslagoztam, le is fényképeztem, hogy később beazonosíthassam.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 10. számának 68. oldalán!)

Címkék: nyest, nyuszt, nyest jellemzői, tartása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!