A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi lehet Julia Roberts és George Clooney barátságának a titka?

A streaming média térhódításával mintha már nem is lennének igazi sztárok Hollywoodban, így nosztalgikus kedvvel idézzük fel a "régi" nagyokat, főleg ha okot is adnak rá. George Clooney és Julia Roberts most új filmjükkel a Ticket to Paradise-szal szolgáltat beszédtémát, és nemcsak azért, mert a romantikus komédia évek óta az első alkotás, amelyben az ikonikus páros újra együtt játszhat, hanem mert a két színészt 21 éves barátság köti össze.

Fotó: Shutterstock.com

Több mint két évtizeddel azután, hogy együtt szerepeltek az Ocean’s 11 című filmben, a Ticket to Paradise-ban egy zsörtölődős, elvált házaspár két tagját alakítják, akik mindenáron meg akarják akadályozni a lányuk esküvőjét.

A Bali szigetén játszódó film magyarul a Beugró a Paradicsomba címet kapta, melyet októberben mutatnak be a hazai mozikban. A produkciót akkor forgatták, amikor Bali éppen nem fogadott turistákat a világjárvány miatt, ezért a stáb egy hasonlóan festői ausztrál szigeten dolgozott.

Akárcsak az Ízek, imák, szerelmek című filmnek – amelynek ugyancsak Julia Roberts a főszereplője –, a mostani alkotásnak is az a fő motívuma, hogy egy nyugati, megfáradt, középosztálybeli asszony egzotikus helyre utazik, és ettől megváltozik az élete. Julia tényleg vonzza ezeket a szép helyeket?

Julia és George kémiája a humoron alapszik

Fotó: UIP-Duna Film

A Ticket to Paradise mind a két színészt elsőre megfogta. A The New York Times egy hosszabb interjút készített velük, melyben Clooney azt is elárulta, hogy amikor meglátta a forgatókönyvet, egyértelmű volt, hogy ezt egyenesen rá és Juliára írták. „A Szép kis nap (1996) óta nem igazán készítettem romantikus vígjátékot, de ezt elolvastam, és arra gondoltam, ha Jules kész erre, akkor legyen, mert azt hiszem, szórakoztató lesz” – mondta a színész.

„A mi kémiánk alapja a humor. Barátok vagyunk, amivel az emberek tisztában vannak, de Amerika fele azt hiszi a film miatt, hogy mi tényleg elváltunk, holott sosem voltunk házasok” – erősítette meg Julia, aki azt is elárulta, hogy igaz, hogy sosem találkoztak az Ocean’s Eleven forgatása előtt.

„Kifejezetten vicces volt, mert akkoriban a sajtó már úgy tálalta az embereknek, hogy mi nagy haverok vagyunk. Olvastam arról az újságban, hogy egy buliban együtt voltam George-dzsal, és arra gondoltam: Nos, valamikor tényleg találkoznom kellene ezzel a sráccal” – nyilatkozta nevetve a színésznő.

A különleges kapcsolat 2001-ben kezdődött

2001-ben, az első Ocean's filmben Clooney, Roberts és Pitt
Fotó: Intercom

A most 54 éves Julia Roberts és a 61 éves George Clooney úgy fest együtt, mint egy tökéletes pár. Vonzóak, tehetségesek, sikeresek és okosak. Ez utóbbi abban is megmutatkozik, hogy sosem lépték át azt a keskeny határt, amely a barátság és a szerelem között húzódik. Ők végig egymás társai voltak jóban-rosszban, de szigorúan mint barátok.

Ez a különleges kapcsolat még 2001-ben kezdődött, az Ocean’s Eleven Las Vegas-i forgatásakor. Imádták egymást társaságát, állandóan viccelődtek, csipkelődtek a másikkal, és nevettek. A humor pedig igencsak jó kovásza minden kapcsolatnak, ezt érezték ők is. Persze mindig felreppentek a pletykák a nem létező szerelmükről, de Clooney minden alkalommal úgy nyilatkozott, hogy Julia olyan számára, mint egy testvér.

„Mindig is vonzott Julia, sok okból. Az egyik az, hogy mindig igazi filmsztár. Nem veszi túl komolyan magát, miközben nagyon tehetséges színésznő. Nagyon keményen dolgozik, de soha nem látni izzadni, és ez az a tulajdonság, amelyet a legjobban értékelek a kedvenc színészeimben” – mondta Clooney.

A múltban, amikor még mind a ketten a szerelmet keresték, gyakran fordultak egymáshoz tanácsért, sőt, ha kellett vigasztalták is egymást. Évekkel ezelőtt, mikor még Clooney-nak nem voltak gyerekei, ő vigyázott Julia csemetéire, akik valósággal pótapukaként tekintenek a színészre. Ma már a beszélgetéseik alapja a család, és a persze a gyerekek. Julia férje, Danny Moder és George felesége, Amal is barátok lettek. Ahogy fogalmaznak: „szorosan összefonódott az életük”.

Az Ocean’s-filmek után egyébként még volt egy közös filmjük, 2016-ban a Pénzes cápa című produkcióban szerepeltek együtt, ám ott a karaktereik nem ápoltak semmilyen romantikus viszonyt egymással. Azt a filmet Jodie Foster rendezte, és külön érdekesség, hogy Clooney ajánlotta Robertset a női karakter megformálására.

Bármikor tudnak színészet nélkül élni, de visszatérni is mindig jó

Fotó: Shutterstock.com

A The Timesnak adott interjúban Julia arra is visszaemlékezett, hogy milyen volt négy év szünet után újra forgatni. „Én mindent úgy veszek, ahogy jön. Igyekszem szuper lenni, nem tervezni, és nincsenek kötelező színészi munkáim sem. Szeretek otthon lenni, szeretek anya lenni. Ausztráliában forgatni nagy kihívást jelentett a Covid-szabályok miatt. Úgy gondolom, hogy ez a barátság és a kreatív környezet igazi bizonyítéka annak, mindig szükségünk van a kihívásokra.”

De Clooney-nak is kimaradt több év a színészkedésből, viszont örömmel tért vissza. „Ha nem lesz gyomorideged minden munkakezdéskor, akkor túl magabiztos vagy ehhez a munkához, és ez meg fog látszódni a teljesítményeden is. Abban a pillanatban, amikor azt hiszed, hogy megvan, és tudod is, hogy mit csinálsz, akkor már ideje abbahagyni, mert a túlzott magabiztosság nem tesz jót.”

Csókjelenet nyolcvanszor

Fotó: UIP-Duna Film

Az Ol Parker rendezésében (a Mamma Mia! második része is az ő nevéhez fűződik) készült Ticket to Paradise-ben a főszereplők bármennyire is összeszokott csapatot alkotnak, még most is képesek izgulni, hogy mennyire lesz sikeres a film.

„Ez egy romantikus vígjáték. George is nagyon vicces, és együtt is nagyon viccesek vagyunk, úgyhogy valószínűleg borzalmas lesz, mert ez túl nagy ziccer ahhoz, hogy nagyszerű legyen. Szerintem azzal kellene reklámozni a filmet, hogy „valószínűleg borzasztó lesz” – poénkodott Julia.

A párosnak egy kellemetlen táncjelenete is van a filmben, amelyről kiderült, hogy nem koreográfia alapján történt, hanem ők ketten improvizálták az ügyetlen mozdulatokat. „Emlékszem, a karrierem elején egy csókjelenetet kellett eljátszanom egy lánnyal, mire a rendező azt mondta: „Ne így”. Erre én: „Haver, ez a védjegyem! Így csinálom a való életben is!”

Itt is hasonló volt a helyzet, mert mindenkinek voltak elképzelései, hogy hogyan kellene táncolnunk, mi meg előhozakodtunk vele, hogy hát, igazából a való életben is nagyon rosszul táncolunk” – magyarázta a szituációt Clooney.

Ami viszont a táncnál is érdekesebb, hogy a Beugró a Paradicsomba egyetlen csókjelenetét hat hónapon keresztül próbálták egymással – a hosszan tartó gyakorláson pedig még Clooney felesége, Amal is megdöbbent. „Mondtam a feleségemnek, hogy nyolcvan felvétel kellett hozzá, mire ő: „Mi a fene?” – emlékezett vissza a színész, mire Julia azonnal pontosított: „Hetvenkilenc olyan felvétel volt, melyen nevettünk, aztán elkészült az az egy, amikor csókolóztunk.”

A filmjeiket nézve, az interjúiakat olvasva nem kérdés, hogy mi a kapcsolatuk titka. Ők a kémiát és a humort említik, amelyhez mi hozzátehetjük az őszinteséget, az alázatot és a tiszteletet is.

A szakma iránti alázat, egymás őszinte tisztelete eredményezi azt, hogy minden filmhez úgy állnak hozzá, hogy annak tökéletesnek kell lennie. Lehet az thriller, akció vagy romantikus vígjáték: a két színész a garancia, hogy jól fogunk szórakozni, és még van értelme a világsztár kifejezésnek.

Címkék: julia roberts , george clooney, ticket to paradise, szép kis nap, pénzes cápa, romantikus vígjáték, barátság roberst és clooney között

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!