A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi kell a nőnek? Ha nem két lába, hanem négy kereke van

Kezdődött a kicsi, piros Polskival, aztán jött a 200-as kis Peugeot - általában az is pirosban lopta be magát a nők szívébe -, így vagy úgy, de mindig voltak kifejezetten "női autók". A titulust nyilván az erősebbik nem képviselői aggatták rá, ám a szinte közhellyé vált választási szempontok ténye a nők részéről tagadhatatlan.

Fotó: Shutterstock.com

Egy dolog az, hogy mi dívik leginkább a nők körében autóügyben, a másik pedig az, hogy minek kéne leginkább hódítania… Harmadrészt tegyük hozzá, azért az általánosítás ez esetben is súlyos hiba.

Itt van elsőnek Zsófi, aki például határozottan jól vezet, tökéletes összhangban kezeli a kuplungot, a gázt és a sebességváltót, jól tudja felmérni előzéskor a szembejövő közeledő tempóját és távolságát, így akár egy 50-60 lóerős kocsival is dinamikusan tud közlekedni – mondhatnánk úgy is: férfi módra autózik. Azaz inkább fogalmazzunk úgy: tehetséges a vezetés tekintetében.

Éva ezzel szemben mindentől fél, ami körülvette, az autón belül és az autón kívül is. Merő életveszélyt jelent a forgalom összes résztvevőjére nézve, alárendelt útvonalról főútvonalra kifordulva például rendszeresen vészfékezésre készteti azt, akinek elsőbbséget kellene adnia. Ilyenkor elnézést kérőn pislog a dühödten mellé érkezőre. Hogy neki milyen autó való? Nos, Évának alapvetően nem is autóra lenne szüksége, hanem sofőrre.

Katalin esete egészen más, ő nagyjából meg tudja adni az elsőbbséget, előzéskor sem jelent veszélyt senkire nézve – inkább nem előz. Tisztában van a saját topográfiai korlátaival – a közelekedési és útviszonyokat illetően. Neki más jelentett problémát: a gépészkedés.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 52. oldalán!)

Címkék: női vezetők, konrad lorenz, automata váltó, sávtartó elektronika, tempomat, kerekded autóformák, tolatókamera

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!