A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mi kell a boldogsághoz?

Hogy mi kell a boldogsághoz? Mindenkinek más. Aki beteg, annak egészség, aki éhes, annak étel. Aki magányos, annak társ, aki szegény, annak pénz. És ha épp megvan, ami hiányzott, akkor már valami más kell.

Fotó: Shutterstock.com

Mi lenne, ha egy kicsit megállnánk, és átgondolnánk, mi is a valóság. Tényleg annyira hiányzik valami? Tényleg boldogabbak lennénk, ha még valamiben bővelkednénk? Nem lehet, hogy már az is boldoggá tenne, ha megváltozna a hozzáállásunk mindahhoz, amink már megvan?

Érdemes élni

„A boldogság semmi egyéb, csak a jó érzés. A jó közérzés. Az az érzés, hogy érdemes az embernek élni.” – írja Móricz Zsigmond. Hiszen a teljességben élünk. Minden a rendelkezésünkre áll, amire szükségünk van, még ha ez ebben a pillanatban hihetetlennek tűnik is.

Már hogy élnénk a teljességben, mikor már megint elromlott a kocsi, a számlák csak gyülekeznek, és megint indul a fűtésszezon? – kérdezhetjük. Pedig a koldusok és hajléktalanok, akiknek nincs mit fűteni, még azok is életben maradnak, és nem ritkábban boldogok, mint akárki más.

Kínzó sóvárgás

Igen, az ember természete, hogy örökké elégedetlen. Mindent, amije van, lekicsinyel, leértékel, és többre, jobbra, másabbra vágyik. Ám amint megszerezte az áhított dolgot, lekicsinyli azt is, szóval kezdi az egészet elölről… Nem hiába mondta Buddha, hogy minden szenvedés oka a sóvárgás.

Hogy kiléphessünk ebből az ördögi körből, és átélhessük a dolgoktól független, valódi boldogságot, változtatnunk kell a gondolkodásunkon.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 12. számának 49. oldalán!)

Címkék: buddha, móricz zsigmond, teréz anya, böjte csaba, ézsaiás próféta

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!