A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Merán Bálint - Közel az ötvenhez is lehet trendin élni

Adott egy férfi, aki úgy éli a mindennapjait, ahogy sokan csak szeretnék. Imád fotózni, utazni, vitorlázni, búvárkodni, és megmászta a Kilimandzsárót. A Külkereskedelmi Főiskolán közgazdász végzettséget szerzett, irányított reklámügynökséget, és egy újság szerkesztőségét is. A legjobban mégis színpadon szeret lenni: Merán Bálint színész, énekes.

Fotó: Fejér Gábor

Ha valaki csak kicsit ismer téged, akkor az annyit tud, hogy színész-énekes vagy. Honnan jött a színház iránti szeretet?

Apukám operaénekes volt, én igazából ebben nőttem fel. Láttam, ahogy megy a koncertekre, sőt, egyszer-kétszer magával is vitt, és olyankor én voltam a ráadás szám. Senki nem terelt ebbe az irányba, valahogy megtetszett. Nekem német az anyanyelvem – anyu német, apu magyar –, így gyerekként a kölni kabaréban többször felléphettem Csákányi László vagy Schubert Éva mellett. Bár ezek nem voltak rendszeresek, mégis hatalmas élményt jelentettek.

Aztán kicsit idősebb fejjel azt gondoltam, hogy inkább operaénekes leszek, mint az apukám. Zeneiskolában tanultam, majd felvettek a konzervatóriumba ének szakra, de mellette végeztem a Külkert is. Szerettem volna, ha az operaéneklés jobban alakul, de úgy tűnt, hogy a hangom nem felel meg ennek a műfajnak. Kicsit már kezdtem feladni, amikor megérkezett az életembe a Vámpírok bálja musical.

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy a hazai közönség ’fővámpírként’, azaz Krolock grófként ismert meg a Roman Polanski-musicalben.

Igen, 2008-ban kaptam meg a Vámpírok bálja főszerepét, amely nekem teljesen új világ volt. Tíz próbanap után álltam be a darabba úgy, hogy életemben nem énekeltem musicalt, azt sem tudtam, hogy mi az a mikroport. Óriási kihívás volt, de akkor úgy éreztem, beindult valami. Utána kerültem be a Madách Színházba, a Jézus Krisztus Szupersztárban Péter apostolt játszottam.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 54. oldalán!)

Címkék: merán bálint, oparaénekes, örökifjú

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!