A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Megálmodtam előre

Álmot látunk, fejtegetjük, igyekszünk meglátni benne a jóslatot, aztán belefáradunk, és eldobjuk.

Fotó: Shutterstock.com

A pszichológia egyetért abban, hogy álmaink tartalma vagy egy érzelmi hatás, vagy egy testi, fizikai élmény leképezése – például nyom a lepedőn felejtett könyv, ezért egy sziklatömbön fekve látjuk magunkat álmunkban. Álmodhatunk szellemi impulzus hatására is, mondjuk egy film vagy olvasmány, esetleg egy csoportos összejövetel élménye képezi az álmunkat.

A legfélelmetesebbek az úgynevezett jósálmok, melyek tisztán mutatják a jövőbeni eseményeket, vagy épp az álomszimbólumok ismeretével fejthetők meg a leendő történések. Egy biztos: az álmok jelentik az egyik legnagyobb rejtélyt az emberi lélek világában.

Jelképek és kódok

Az álom nyelve szimbolikus, fura történésekben beszél, amelyek nem következnek egymásból logikusan. Szereplői lehetnek akár archaikus személyek is, akik szintén szimbolizálnak valamit, legfőképpen egy érzelmet vagy cselekvésmintát.

Szimbólumok még az állatok, a számok, a színek, a térbeli alakzatok és formák, amilyenek a magasság és a mélység, és az elemek, mint a tűz vagy a kő, vagy az érzelmeket és az életet jelképező víz. De bármi lehet szimbólum, ami az adott ember számára rejtjelezve hord mondandót.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 11. számának 60. oldalán!)

Címkék: akasha-krónika, freud és az álmok, jung és az álmok, jósálmok, álomszimbólumok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!