A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Már megint min dühöngsz?

Együtt élünk valakivel évek óta, és azt hisszük, jobban ismerjük már, mint a tenyerünket. Tudjuk, mit szeret, mit utál, mit álmodik, mikor robban. És amikor már kezd is kicsit uncsi lenni az egész, egyszer csak arra eszmélünk, hogy dehogy is ismerjük! Sőt, egy dühöngő idegennel vagyunk összezárva.

Fotó: Shutterstock.com

A 40-50 éves emberekről van szó, akik egyszer csak merőben új szokásokat vesznek fel, szinte ok nélkül bedühödnek, sírva fakadnak, folyton türelmetlenek, ingerlékenyek, és még sorolhatnám. Az illető párja (aki bár hasonlóan érzékennyé vált az utóbbi időben, csak önmagán nehezebben veszi észre) nem érti, mi okozza ezt a változást, és a problémát a kapcsolatukban, vagyis a szerelemben keresi. Biztosan új nője (pasija) van, gondolja, el akar hagyni, már nem szeret. Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy a hiba a kapcsolatban van.

Mindig ezek a hormonok!

A középkorúakra oly jellemző személyiségváltozásokat az orvostudomány zömében a hormonváltozással magyarázza. Jól ismerjük a kíméletlen tüneteket: a ’klimaxos nő’ megfogalmazás mára már nem is annyira tudományos értelemben szokott elhangzani, inkább mint csúfondáros jelző. Szerencsére időközben kiderült, hogy a klimax nem csak a nőket sújtja, a hirtelen hangulatváltozás, a hőhullámok, a hisztis kirohanások éppúgy jellemzik a férfiakat 45-55 éves koruk táján, mint a gyengébbik nemet, és itt is többnyire a hormonszint megváltozása az ok.

Kedvetlenség, depresszió, fáradtság, ingerlékenység, libidócsökkenés, potenciazavarok, hirtelen verejtékezés, hőhullámok, alvászavarok, rossz közérzet… De valóban csak a szervezetben lezajló kémia magyarázná ezeket a változásokat? Tényleg csak puszta vegytan volna, hogy sok ember élete delén érdeklődésében, lelkialkatában, érzékenységében is egész mássá válik?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 7. számának 44. oldalán!)

Címkék: életközép válság, indulatkezelés, hormonális indulatok, dr. bagdy emőke, spirtuális változás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!