A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Makimajom gazdit keres

Igen, a mesében. Mert először is, csak a mesében van olyan állat, hogy makimajom, a természetben csak maki van vagy majom. Tény, hogy a maki is a főemlősök táborát bővíti, de akkor sem egészen majom.

Fotó: Shutterstock.com

Másrészt a makinak eszében sincs gazdit keresni, hiába lelkendeznek a neten böngésző cukiságrajongók. Olvastam is egy felvetést a Gyakori kérdések rovatban, így szólt: MENNYIBE KERÜL EGY KOBOLDMAKI, ÉS HOL TUDOK ILYET VENNI? A válaszadó a kérdező tudtára adta, hogy reméli, sehol, mert a koboldmaki nem plüssből való, hanem a Fülöp-szigetekről, és utál fogságban élni.

Éhes vagyok, kicsi vagyok!

A makik egyébként a főemlősök rendjéhez tartozó félmajmok. Aprók és még apróbbak, hosszú a farkuk, és szívfacsaróan nagy a szemük. Ezért akarnak annyian egy makit otthonra. A nagy szem az ember számára azt jelenti, kicsi vagyok, ártatlan vagyok, éhes vagyok, félek, védj meg, vigyél magaddal.

Az evolúció szempontjából viszont nagy szeme azért is lehet egy élőlénynek, hogy jobban lásson, ott van például az a gülü farkas a Piroskából.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 2. számának 60. oldalán!)

Címkék: maki, a legkisebb főemlős, öngyilkos hajlam a makiknál

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!