A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

A svéd király öt unokáját kitette a királyi házból

Fotó: PuzzlePix

XVI. Károly Gusztáv svéd király bejelentette, hogy leszűkíti a királyi ház tagjainak számát. Az uralkodó közleménye szerint hét unokája közül öt hivatalosan nem tagja többé a királyi háznak.

Sándor és Gábor herceg, valamint Leonóra hercegnő, Miklós herceg és Adrienn hercegnő a királyi családhoz tartozik továbbra is, azonban nem királyi fenségek többé, és nem kell teljesíteniük az államfői családot érintő kötelességeket. Megtartják hercegi és hercegnői címüket, ám ezek csak őket érintik, későbbi családjukat már nem.

A döntés nem vonatkozik Esztella hercegnőre és Oszkár hercegre, akik a trónörökös Viktória hercegnő gyerekei, ők továbbra is a királyi ház tagjai.

Az indoklás szerint a királyi család nagyon kiterjedt, és bár ezt a döntést többéves vita előzte meg, meg kellett hozni ezt a lépést. A trónutódlási sorrendben nincs változás, de az említett öt unoka mostantól magánszemélynek tekintendő.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 11. számának 12. oldalán!)

Címkék: louvre, mona lisa, klímaváltozás, saul fia, tom hanks, vadgesztenye, goldie hawn, svéd királyi ház, von braun station űrállomáshotel, charlie angyalai, cecil b. demille-díj, kurt russel, nemes-jeles lászló

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!