A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Fotó: PuzzlePix

Diana hercegnének nem akármilyen filmszerepet szántak

Diana hercegné életéről még most, 20 évvel a halála után is számos titok derül ki. Legutóbb Kevin Costner a People TV-nek árult el egy hatalmas titkot Vilmos és Harry herceg édesanyjáról. A Több mint testőr című film női főszerepét Whitney Huston helyett eredetileg Dianának szánták.

Az Oscar-díjas színész elmesélte, hogy Diana hihetetlenül kedves nő volt. „Amikor először beszéltünk telefonon a szerep kapcsán, az egyik első kérdése azt volt, hogy lesz-e csókjelenetünk. Kicsit tartott az exférjétől, és tudta, hogy a palota ellenezte volna a dolgot.

Mert bár akkor már elvált, mégis nagyon nagy felügyelet alatt állt az élete. Azt mondtam neki, hogy megnyugodhat, lesz ugyan egy kis csókjelenetünk, de intézhetjük úgy, hogy mindenkinek jó legyen” – mesélte az interjúban Kevin Costner.

A színész azt is elmondta, hogy Dianát egyik legközelebbi barátnője, András herceg felesége, Sarah Fergusson ajánlotta be a szerepre, amiből aztán soha nem lett semmi.

Építik a világ leghosszabb vízi csúszdáját

A Malajzia Penang városának Escape nevű vidámparkjában épül a világ leghosszabb vízi attrakciója, amely 1140 méter hosszú lesz, és legalább 4 percig tart majd lecsúszni rajta. A csúszda extrabiztonságos lesz, mert szálerősítésű polimerből készítik, állandó szerkezettel kapcsolódik majd az acéloszlopokhoz.

A különleges építmény a dzsungel vadonján keresztül kígyózik majd lefelé, egy 70 méteres lejtőn. Jó hír, hogy a tetejére is könnyebb lesz feljutni, mint más csúszdáknak, mert lépcsőzés helyett felvonó szállítja majd a bátor jelentkezőket. Ha minden jól megy, akkor augusztus közepén már üzemelhet is a világ leghosszabb és legvadregényesebb vízi csúszdája.

Elárverezik a holdra lépés eredeti videótekercsét

Fotó: Shutterstock.com

Az 50 évvel ezelőtti holdséta egyetlen fennmaradt videótekercsét a Sotheby’s aukciósház bocsátotta árverésre. De a tekercsnél sokkal különlegesebb az, ahogyan, és ahonnan előkerült. Az amerikai űrkutatási hivatal volt gyakornoka nem is sejtette, hogy több évtizeden át milyen kincset őrizgetett, pedig a felvétel nála volt.

A férfi 1976-ban rengeteg videószalagot – 1100 tekercset vett 62 ezer forintnak megfelelő összegért – a NASA-tól, hogy később majd eladja őket. A most 65 éves nyugalmazott Las Vegas-i gépészmérnök egy tévécsatornának adta a szalagokat, de gyorsan kiderült, hogy a sokból, három felbecsülhetetlen értékű felvételt rejt.

Leginkább azért, mert a NASA már 2006-ban elismerte, hogy sehol sem találják a holdra szállás eredeti videóit… Az egyik tekercsen állítólag Neil Armstrong űrhajós első léptei láthatók a Holdon, miközben világhírűvé vált mondata is elhangzik: „Kis lépés ez az embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”. A szalagokért akár kétmillió dollárt is adhatnak az árverésen.

David Attenborough megköszönte a műanyagmentes bulit

Fotó: PuzzlePix

Sir David Attenborough személyesen mondott köszönetet az egyik leghíresebb brit popkulturális eseményen. A 2019-es Glastonbury fesztivál közönségének azért volt hálás a tudós, mert öt napon keresztül tudtak úgy bulizni, hogy nem szemeteltek műanyaggal.

A fesztivál területén ugyanis egyáltalán nem lehetett semmi műanyag palackos italt vagy vizet kapni. Csak újrahasználható üvegben árusítottak frissítőt, és megháromszorozták a vizestartályok kapacitását, ami nagy dolog, mert a fesztivál napjaiban tikkasztó volt a hőség.

Bár voltak hisztérikus reakciók az intézkedések nyomán, a 93 éves Attenborough-t ovációval fogadta a somerseti fesztivál népe.

Rákos betegeken fog segíteni a Grease legendás bőrruhája

Fotó: PuzzlePix

Ősszel kalapács alá kerül Olivia Newton-John fekete bőrkabátja és szűk nadrágja, melyet a Grease című film zárójelenetében viselt. Danny Zuko (John Travolta) és Sandy Olsson (Olivia Newton-John) szerelmének sztoriján generációk nőttek fel, és a legjobb, hogy újra és újra elő lehet venni.

Ráadásul vannak korok, amikor azt mondhatjuk, hogy még a ruhák sem divatjamúltak. Mint például Sandy legendás fekete szettje, amikor Dannyvel eléneklik a You’re the One That I Want című számot. A Julien’s Auctions arról számolt be, hogy novemberben ezt a ruhát bárki megvásárolhatja.

A kabát és a nadrág két külön tételként fog szerepelni az árverésen, de együttesen várhatóan 200 ezer dollárért (57,7 millió forint) fognak elkelni. Olivia a licit bevételének egy részét a melbourni Rákkutató és Wellness Központ támogatására fordítja majd, ami nem véletlen: a 70 éves színésznő tavaly szeptemberben jelentette be, hogy harmadszorra is rákot diagnosztizáltak nála.

Angelina Jolie és Keanu Reeves randizik?

Júniusban a Mátrix sztárja újra szingli lett, és nem is érezte így jól magát. Keanu Reevesnek hányatott élete volt eddig a szerelemben, és nem volt sok szerencséje, de ez könnyen változhat.

Az OK magazin úgy tudja, hogy Reeves édesanyja és Angelina Jolie meglehetősen közel laknak egymáshoz, ráadásul még jóban is vannak. Olyannyira, hogy a színésznő gyakran vendégeskedik nála, sőt, általában a gyerekeket is magával viszi.

Az egyik ilyen alkalommal találkozott a sármos színésszel, akivel rájöttek, hogy rengeteg közös dolog van bennük. És mivel Angelinára is ráférne egy kis boldogság, most fél Hollywood biztosan az ő szerelmüknek drukkol.

Tilos lesz dohányozni az osztrák vendéglátóhelyeken

Az osztrák parlament november 1-jei hatállyal megtiltotta a dohányzást a vendéglátóhelyeken. A törvény alól csak a kerthelyiségek és a szabadtéri vendéglátó egységek jelentenek kivételt.

A Don’t smoke! (Ne dohányozz!) népszavazási kezdeményezés vezéralakjai, az orvosi kamarát vezető Thomas Szekeres és a ráksegélyszolgálatot irányító Paul Sevelda is üdvözölte a szavazás végeredményét. A petíciót csaknem 900 ezer osztrák állampolgár írta alá.

A dohányzási tilalom eredetileg tavaly május 1-jén lépett volna életbe, de a politikai érdekek akkor közbeszóltak. A törvény értelmében a jövőben tilos lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, dolgoznak fel, adnak ki vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik.

Lady Gaga csillaga egyre magasabban

Fotó: Shutterstock.com

Lady Gagát és Adele-t is az Oscar-díjat kiosztó Akadémia tagjai közé hívták, ami azt jelenti, hogy a hölgyek is dönthetnek arról, hogy jövő tavasszal ki kapja az aranyszobrot. A testület idén nyolcszáz új tagot vesz fel, és érdekesség, hogy a tagok több mint fele nő.

Ez hatalmas előrelépés, mert 2015-ben még csak a bizottság 16 százaléka volt nő. De változás az is, hogy a színes bőrű híresség felé is nyitott.

Lady Gagának egyébként is folytatódik a sikeres időszaka. A Daily Mail ugyanis úgy tudja, hogy az énekesnő is csatlakozik a Marvel-univerzumhoz, és a Galaxis őrzői következő részében kap szerepet: Rocket Raccoonnak, vagyis Mordály szerelmének kölcsönzi majd a hangját.

Az énekesnő még itt sem szakad el Bradley Coopertől, mert az említett mosómedve fiú szinkronhangja éppen a Csillag születik színésze lesz. 

Címkék: lady gaga, malajzia, diana hercegnő, nasa, david attenborough, kevin costner, angelina jolie és keanu reeves, holdra szállás videója, grease, olivia newton-john, a világ leghosszabb vízi csúszdája, escape vidámpark

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!