A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Tovább tart a háború Katalin és Meghan között

Fotó: PuzzlePix

Az az igazság, hogy sem Katalin, sem Vilmos nincs oda Meghanért, és ez a kezdetektől így van. Valamiért nem kedvelik az egykori színésznőt. A helyzet azóta sem javult, hogy Harry és Meghan összeházasodott, sőt a kis Archie születése sem oldotta meg a problémákat.

Az egész ott kezdődött, hogy Vilmos és Katalin nem nézte jó szemmel, hogy az egykori amerikai színésznő a királyi családba akar férkőzni. Ennek családon belül persze hangot is adtak, ami Harry hercegnek nagyon rosszulesett. A brit pletykalapok szerint a hercegi testvérek tavaly, az esküvő előtt, annyira összevesztek, hogy majdnem verekedésig fajult a dolog.

És bár Erzsébet királynő akkor közbeavatkozott, és elbeszélgetett a hercegekkel és hercegnével, azóta sem sokat javult a dolog. Most egy négyesben létrehozott alapítványuk bánta a rossz viszonyt. A Royal Foundation Alapítvány, melyet közösen hoztak létre tavaly, mostantól nem a jelenlegi formájában működik tovább.

Az intézmény bejelentette, hogy Katalin és Vilmos, valamint Harry és Meghan is szeretnék folytatni az egyesület támogatását, csak külön-külön, ám az alapítványnál attól félnek, hogy ha így lesz, akkor nem tudnak majd tovább működni.

Itt a világ legdrágább kávéja

Fotó: PuzzlePix

Egy kaliforniai kávézólánc csészénként 75 dollárért, azaz 22 ezer forintért kínálja a világ legdrágább kávéját. A Panamából származó különlegesség az Arabica egy ritka fajtája, amelynek virágos, teára emlékeztető íze van, némi jázmin és bogyós gyümölcs beütéssel.

A kávézó tulajdonosa nevet is adott a nem mindennapi italnak: Elida Natural Geisha 803 névre keresztelte a kávét. A 803-as száma egyébként arra utal, hogy ennek a fajtának a nyers kávébabjai fontonként (453 gramm) világrekordot jelentő 803 dollárért (232 ezer forint) keltek el egy közelmúltbeli panamai árverésen. Az aukción mindössze 45 kilogrammot értékesítettek a különleges fajtából.

A kávébab nagy része Japánba, Kínába és Tajvanra került. Éppen ezért nagy siker, hogy az észak-amerikai kávézóláncok közül egyedüliként a Klatch Coffee is szert tett 4,5 kilogrammra. Ennyi kávébabból körülbelül 80 csésze kávét lehet készíteni, úgyhogy aki meg szeretné kóstolni, jobb, ha siet, és visz magával némi dollárt.

Élő állatok helyett hologramokat használnak a cirkuszban

Fotó: Facebook

Az Európai Unió egyre több országában tiltják be a vadállatok porondra lépését a cirkuszokban. Vékony a határ a szórakoztatás és az állatkínzás között, ráadásul sokszor nem csak az állatok, de még a nézők is veszélyben vannak.

Egy németországi cirkuszi társulat már a kilencvenes évektől kezdve igyekezett megszüntetni a vadon élő állatok felléptetését, most pedig teljes egészében véget vetettek ennek azzal, hogy hologramokat vetítenek az állatok helyett.

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő Szervezet elnöke szerint ez lehet a cirkusz igazi jövője. Hiszen a látvány és az élmény is megnyerő, és úgy szórakozhat a közönség, hogy közben egy állat sem szenved.

Hugh Jackmant évek óta felesége biztatja

Fotó: Shutterstock.com

23 év! Ennyi ideje házas, és boldog házas Hugh Jackman. A sármos ausztrál színész rengeteget köszönhet feleségének, Deborra-Lee Furnesnek. Az asszony a legnehezebb időkben is mellette állt, és kitart jóban-rosszban, ahogy a „nagykönyvben” meg van írva.

Pedig Hugh-t sokszor azzal is megvádolják, hogy a saját neméhez vonzódik. Ezen ő mindig jót mosolyog, és nem érzi úgy, hogy bármit is bizonygatnia kellene. Feleségéhez ezer szállal kötődik, és tudja, hogy nélküle nem lett volna képes elérni a céljait.

A színész emlékszik, hogy amikor az első hollywoodi szuperprodukciójára készült, és úgy érezte, nem elég jó, akkor jött Deb, és meggyőzte, hogy higgyen magában. És ez az elmúlt 23 évben nem is változott. A színésznek és feleségének egyébként két gyereke is van, Oscart és Avat is örökbe fogadták, így lettek egy igazán boldog család.

A Nagy Zöld Fal lehet az emberiség legnagyobb építménye

Fotó: Shutterstock.com

Nemzetközi összefogással, húsz ország részvételével, az ENSZ fenntarthatósági elveivel összhangban valósul meg az emberiség történetének egyik legnagyobb vállalkozása: ez lesz a Nagy Zöld Fal.

Az 1950-es években már felmerült a terve, majd 2005-ös felmelegítése után, hosszas egyeztetéseket követően, végül 2007-ben indították útjára a vállalkozást, amikor Burkina Fasóban 11 érintett ország képviselői jóváhagyták a koncepciót. Afrikában, a Szaharáról délre, a Száhel-övezetben az Atlanti-óceán partjától egészen az Indiai-óceánig nyúlóan telepítenek majd egy különleges erdősávot. 

A nem mindennapi projekttől azt várják, hogy gátja lehet az elsivatagosodásnak, jelentősen hozzájárulhat a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez, és a térségben élő sok millió ember számára nyújt majd élhető körülményeket.

Az Afrikai Unió égisze alatt, de egyébként jelentős nemzetközi összefogással megvalósuló projekt célja nem kevesebb, mint hogy 100 millió hektárnyi termőföldet tegyenek újra vitálissá, a Föld legnagyobb sivatagától délre.

Ez közel 8000 kilométer hosszú erdősáv létrehozását jelenti, amely ha elkészül, méretét tekintve az ember által valaha elkészített legnagyobb „építmény” lesz. A teljesítés dátumát 2030-ra ígérik, és ha megvalósul, akkor háromszor akkora alapterületű lesz, mint a Nagy Korallzátony.

Gitár alakú szálloda nyílik

Fotó: Shutterstock.com

Már csak pár hónap, és októberben megnyitja kapuit az a szálloda, amely 450 méter magas, és egy gitár alakot formáz. A dél-floridai hotelt úgy tervezték, hogy a gitáralak mellett, a homlokzatát egészen a tetejéig üvegtáblák borítják.

A szálláshely a 2000-es évek eleje óta nyitva van, ám a jelenlegi, 1,5 milliárd dolláros felújítással még népszerűbb turisztikai célpont lehet. A bővítésnek köszönhetően a helyszínen összesen 16 étterem és 20 bár közül válogathatnak majd a látogatók.

De lesz egy luxusfürdő és egy óriási kaszinó is. A kibővített szálloda éttermeinek kínálatában a steakek mellett tenger gyümölcsei is vannak, de Japán, vietnami és kínai különlegességeket is kóstolhatnak a pihenni vágyók. A gitár alakú szálloda hivatalosan október 24-étől várja a vendégeket, a szobafoglalás pedig július 24-től kezdődik.

Rihanna a leggazdagabb női zenész

Fotó: Shutterstock.com

A 31 éves énekesnőnek, bár három éve albumot sem adott ki, mégis a Forbes számításai szerint 600 millió dollárja van. Rihanna ezzel megelőzte Madonnát, akinek úgy 570 milliója lehet, Celine Diont, aki közel 450 millió dollárt énekelt össze, és Beyoncét is, akinek 400 millió dollárral kell „beérnie”.

Persze a popsztárok ma már nem csak abból keresnek pénzt, hogy zenélnek vagy énekelnek, hanem más úton is hírnevet szereznek. Rihanna egy nagyon sikeres szépségápolási birodalmat hozott össze, amely a turnék és az albumeladások mellett jócskán jövedelmezett.

Azért az énekesnő az éneklésnek sem akar hátat fordítani, ha minden igaz, akkor rövid időn belül már tényleg jelentkezik új lemezzel is. Ez egyelőre az R9 nevet viseli, és nem kizárt, hogy reggae stílusú lesz.

Az ország, ahol a lakosság egyharmada milliomos

Fotó: Shutterstock.com

Monaco 38 300 lakosából 12 261 milliomos, ez derült ki a Knight Frank Wealth Report 2019-es felméréséből. Vagyis a lakosság 32 százaléka. Az ország a külföldi befektetők adóparadicsoma, mivel személyi jövedelemadó nincs, a társasági adó pedig alacsony.

A világ második legkisebb államában a szegénység ismeretlen fogalom. Monaco már hosszú ideje a szupergazdagok célpontja. Az ország népszerűségének a mediterrán éghajlat is kedvez, valamint az olyan nívós események, mint a Forma–1-es Monacói Nagydíj,

A futamon szinte megduplázódik a lakosság száma, a turistáknak, na meg a hírességeknek köszönhetően. Az ország vezetői okosan is csinálják: a turizmusból származó jövedelmeket és egyéb állami nyereségeket a kormány visszaforgatja a közösségbe, hogy fejlesszék az életminőséget.

A fő cél az, hogy még több gazdagot csábítsanak az országba, és ösztönözzék őket az ingatlanok vásárlására. Néhány napot érdemes eltölteni Monacóban, egy átlagfizetésű embernek sok napra úgysem nagyon lenne pénze.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!