A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

84 évesen sem plasztikáztat Sophia Loren

Fotó: Shutterstock.com

Elképesztően néz ki az olasz díva! Legalább húsz évet letagadhatna a korából Sophia Loren, pedig idén szeptemberben már 85 éves lesz.

A színésznő ráadásul plasztika nélkül ilyen szép és fiatalos – eszébe sem jutott kés alá feküdni. Pedig már fiatalkora óta megpróbálta rákényszeríteni a szakma, ő azonban nem volt hajlandó megműttetni magát.

Loren emlékszik, karrierje kezdetén mennyien mondták neki, hogy plasztikáztatnia kellene, mert az orra túl hosszúkás, a szája pedig túl széles.

Mire ő ezt felelte: „Na ide figyeljetek! Nem fogom megváltoztatni az arcomat, mert így szeretem. És ha azt akarjátok, hogy műttessem meg az orromat, akkor inkább hazamegyek Pouzzoliba!” 

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas olasz színésznő egyike azon kevés filmcsillagnak, aki nemcsak a közönség, de a kollégák körében is népszerű.

Nem csak színésznőként elismert: a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számít, főleg hazájában. Szakácskönyveket is írt, és évtizedek óta a női elegancia egyik megtestesítője. Születése óta büszkén viseli így az arcát, és ő az, aki a ráncokkal is jó barátságot kötött.

Katalin hercegnének titkos divattervezője van

A mindig kifogástalanul öltözködő Katalinnak újabban olyan tervezője van, akinek kiléte a nagyközönség előtt titok. Pedig csodás ruhakölteményeinek a fél világ – főleg a nők – rajongója.

Néhány hete, a Károly herceg tiszteletére rendezett partin Katalin egy különleges szabású, púderkék ruhában jelent meg. Hiába faggatták, melyik híres divattervező álmodta meg a ruhát, Katalin szóvivője, Emily Andrews csak ennyit felelt: saját ruhakészítője van a hercegnének.

A Harper’s Bazaar kinyomozta: Katalin többször viselt már szetteket a titkos tervezőtől, akiről elképzelhető, hogy kizárólag neki készíti a kreációkat.

Vilmos herceg felesége egyértelműen imádja a szaténból és selyemből készült légies estélyiket, és többször bújt a legnagyobb tervezők ruháiba. Előnyben részesíti: Gucci, Alexander McQueen vagy a Prada darabjait.

Jennifer Lopez negyedszer is oltár elé áll

Eljegyezték Jennifer Lopezt. Szerelme, Alex Rodriguez az Instagramon jelentette be a nagy hírt. Az énekes színésznő és a baseballjátékos két éve alkotnak egy párt, és kapcsolatuk elejétől hangoztatták: hosszú távra terveznek.

J.Lo már rég bemutatta szerelmét édesanyjának, és gyermekeit is korán összeismertette párja két előző kapcsolatából született gyermekével.

Fotó: Shutterstock.com

Egy éve pedig megvásárolták gyönyörű, közös luxuslakásukat, és össze is költöztek, így mind a ketten jogosan érezték úgy: új szintre kell emelni a kapcsolatukat.

Alex saját Instagram-oldalára posztolt egy fotót, amelyen az énekesnő kezét fogja, persze úgy, hogy látszik a képen a hatalmas kővel díszített gyémántgyűrű is. A képhez csak ennyit írt: „Igent mondott”.

Az örömhírt persze az énekesnő is megosztotta: ugyanezt a képet posztolta ő is. A párnak rengetegen gratuláltak, és már az sem titok, hogy rövid jegyességet terveznek, és nemsokára össze is házasodnak.

Új nevet akar a világ egyik legszebb szigetcsoportja

Ha a tökéletes posztert vagy háttérképet keresnénk, akkor biztos, hogy a Cook-szigetek képe köztük lenne.

A tizenhárom lakott és két lakatlan szigetből álló Cook-szigetek maga a paradicsom a Csendes-óceán közepén, de a nevükkel mégis elégedetlenek.

A szigetcsoport jelenlegi nevét a felfedezőjéről, James Cookról kapta, aki 1773-ban szállt partra ezen a lélegzetelállító tájon. Bő száz évvel később brit védnökség alá került, majd átengedték Új-Zéland fennhatósága alá, jelenleg önálló önkormányzata van.

Lakosai éppen ezért úgy érzik, ideje megszabadulni a régi gyarmati státuszra utaló névtől, és helyette egy olyat választani, amelyik kifejezi a maori származásukat.

Ennek érdekében már össze is hívtak egy bizottságot, mely közel hatvan lehetséges nevet gyűjtött össze, de a tervek szerint a bizottság hamarosan szűkíti a listát.

Az új névvel szemben a legfontosabb elvárás, hogy magában foglalja a kereszténységet, a maori örökséget és a nemzeti büszkeséget. Legyen könnyen kiejthető, és a turisták számára egyenesen imádnivaló.

Maradona gyerekeinek száma: 5 + 3 eltitkolt

Fotó: Shutterstock.com

A világhírű argentin focistáról meglepő dolog derült ki. Diego Maradona 2000 és 2005 között Kubában élt, mert ott szeretett volna kigyógyulni kokainfüggőségéből.

Most derült ki, hogy az ott töltött öt év igen termékenyre sikeredett, mert három gyereket is nemzett. Ügyvédje, Matias Morla szerint az 58 éves világbajnok DNS-tesztekkel egyértelműsíti majd az apaságot, és a nevére is veszi a három különböző nőtől született gyermekét.

A focista már fel is vette a kapcsolatot a fiatalokkal, de azt tervezi, hogy a nyáron vissza is utazik a szigetországba, hogy ne csak elismerje az apaságot, hanem a gyerekekkel is jobban megismerkedjen.

A jelenleg Mexikóban edzősködő Maradonának eddig öt elismert gyereke volt, a legidősebb 32 éves, a legfiatalabb 6 éves.

Kezelhető a vakság leggyakoribb oka

A zöld hályog ma a vakság második leggyakoribb oka, a becslések szerint jövőre 79,6 millió glaukómás lesz a Földön, közülük 11,2 millióan meg is vakulnak.

A glaukóma visszafordíthatatlan látáskárosodást okoz, nem gyógyítható, de szűréssel korán felismerhető, és kezeléssel, rendszeres orvosi ellenőrzéssel szinten tartható.

Az elsődleges, nyitott zugú glaukóma ritkán jár szemfájdalommal vagy egyéb szemészeti tünettel, és az okozott látásromlás is hosszú ideig észrevétlen maradhat a beteg számára.

Ezért fontos a rendszeres szemészeti vizsgálat, főleg, ha a családból már ismert a betegség. Bár sokan azt gondolják, hogy a probléma csak az idős korosztályt érinti, ez nem így van.

A betegség lehet veleszületett is, azonban az előfordulás gyakorisága valóban nő a korral. Különösen a negyven év felettiek esetében ajánlott az évenkénti szűrővizsgálat.

A paradicsommártásos jégkrém a legtrendibb

A limitált kiadású termék alapvetően francia vanília ízű, de meglepetésszerű helyeken fűszeres, paradicsomos aroma rejtőzik benne.

A Watties a Facebookon jelentette be, hogy szokatlan összetételű fagyival jelentkezik. Az emberek annyira megdöbbentek a hír hallatán, hogy több tízezer komment érkezett, és ezrek osztották meg a furcsa édességet.

Hogy mennyi benne a valódi paradicsom, arról még nincsenek pontos adatok, de a fejlesztők nem véletlenül választották a jégkrémhez ezt a zöldséget. A paradicsom a benne található vitaminoknak és a likopinnak köszönhetően igazi gyógynövény.

A nyers, érett gyümölcs és a gyümölcslé vér- és vesetisztító, gyulladáscsökkentő, keringést serkentő, érelmeszesedést gátló, valamint koleszterincsökkentő hatású.

Gátolja a daganatos sejtek képződését, növekedését. Megelőzi a májbetegséget, valamint a kezdődő májproblémáknál is megszünteti a fájdalmakat. Nőknek változókor idején különösen ajánlott, mert csökkenti a hormonális változásokkal járó panaszokat.

Jaguárral akart szelfizni, majdnem meghalt

Egyre aggasztóbb méreteket ölt a szelfimánia a világban. Legutóbb az arizonai állatkertben kockáztatta az életét egy látogató, csak hogy olyan képe legyen, ahol egy jaguárral szelfizik.

A nő átlépett a korláton azért, hogy a jaguár ketrecéhez közelebb kerüljön. Mikor megpróbálta elkészíteni a közös szelfit az állattal, a jaguár a mancsával kikapott a ketrecen, és karmaival felsértette a nő vállát.

Valószínűleg az állat nem volt modellkedő kedvében. Az állatkert igazgatója azt nyilatkozta, hogy nyilván „nem véletlenül van a ketrecek előtt a korlát”, éppen az ilyen esetek miatt nem lehetne azt átlépni.

Ráadásul éppen ez a jaguár – egy nőstény –egyszer már hasonló módon rátámadt egy a közelébe merészkedő látogatóra.

Akkor is az a látogató volt a hibás, aki átlépte a korlátot, de szerencsére sem akkor, sem a mostani esetnél nem történt tragédia. Szakemberek szerint ilyenkor nem lehet az állatot okolni, ő csak ösztönből cselekszik. Az embereknek kellene betartani a szabályokat.

Hatvanéves lett Barbie

Hatvanadik születésnapját ünnepelte a világhírű Barbie baba. Világszerte sok millió Barbie kelt el az elmúlt több mint fél évszázad során.

A pályáját divatmodellként kezdő baba az évek során mintegy kétszáz foglalkozást kipróbált, és kislányok millióinak volt – vagy az a mai napig is – példaképe.

Az első – egyébként szőke és barna kivitelben egyaránt kapható – baba leginkább egy pin up girlre hasonlított. Barbie az 1959-es amerikai játékvásáron mutatkozott be, és már az első évben 350 000 példány kelt el belőle.

A baba dereka az évek során egyébként valamivel vastagabb lett, de így sem nélkülözte a kritikát, mely a tökéletességére utalt.

Barbie akár így, akár úgy, de mindig állást foglalt a női jogok, lehetőségek és esélyegyenlőség kérdéseiben. A soron következő kollekcióban például kerekes széket használó és mű végtaggal élő baba is lesz, a Role Models-kollekcióban pedig további inspiráló nők babái kapnak majd helyet.

Címkék: sophia loren, jennifer lopez, barbie, katalin hercegné, paradicsomos jégkrém, cook-szigetek, maradona, szelfizni a jaguárral

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!