A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Láttad, hallottad, olvastad?

Bemutatkozik a kis Lajos herceg

Fotó: Facebook

Elkészültek az első portrék Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermekéről, az áprilisban született Lajos Artúr Károlyról.

A hercegné ismét lenyűgözte a világot, amikor hét órával a szülést követően már az újszülöttel a karján, bájos kismamaruhában állta a villanó vakuk fényét a kórház előtt.

A trónörökös első portréjára szintén nem kellett túl sokat várnia a világnak, melyet az ügyes fotós hírében álló Katalin készített el. A felvétel a hercegi pár kislánya, Sarolta hercegnő harmadik születésnapján készült, a végeredmény pedig roppantul bájos.

Ed Sheeran testőre a csúcsra tör
A vörös hajú énekes évekig nem alkalmazott testőrt, aztán három évvel ezelőtt a túlzásba eső rajongói miatt mégis szükségét érezte a kíséretnek. Kevin Myers azóta mindenhova elkíséri a világsztárt.

A férfi népszerűsége április eleje óta robbanásszerűen megnőtt, ekkor indította el saját Instagram oldalát, amelyen már közel 800 ezer követője van. Sikerének titka persze Ed maga, aki partner a vicces posztok elkészítésében, a másik hozzávaló pedig a testőr csipkelődő humora.

Kevin rendszeresen Ed kárára poénkodik, amit imádnak az énekes rajongói.

Hihetetlen, de 35 év után visszatér az ABBA
Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad és Agnetha Faltskog hosszú évtizedekig nem tervezett a visszatéréssel, most azonban ismét ők kerülhetnek a slágerlisták élére.

A svéd együttes közösségi oldalán jelentette be, hogy két vadonatúj dalon dolgoznak, melyek közül az egyik az „I Still Have Fair In You” címet kapta. A színpadon azonban nem láthatja őket élőben a közönség, a szerzemények az NBC és a BBC csatornák közös tévés produkciójában debütálnak majd, melyeket digitalizált arcmásaik adnak elő.

Soha nem késő: 96 évesen az iskolapadban
Gimis éveit kezdte meg egy 96 éves mexikói nő, akinek minden álma, hogy érettségit szerezzen százéves koráig.

Guadalupe Palacios szegénységben nőtt fel, gyerekkorától kezdve családja gazdaságában dolgozott, ezért nem járhatott iskolába. 92 évesen döntött úgy, hogy megtanul írni és olvasni.

Három évvel ezelőtt egy felnőttek számára kialakított népiskolai programban kezdte meg tanulmányait, az általános iskolát négy év alatt fejezte be. Elérhető közelségben lévő felnőtt gimnáziumi képzés hiányában Guadalupe a nála 80 évvel fiatalabb osztálytársak között fogja elsajátítani a középiskolai tananyagot.

Elszakított életek
Huszonnégy évnyi keresés után talált rá háromévesen elveszett lányára egy kínai házaspár. A Csengtuban élő Vang Ming-csing és felesége, Liu Teng-jing annak idején gyümölcsöt árult egy út menti standnál, amikor egy nap lányuk, Csifeng eltűnt mellőlük.

A szülők éveken át kutattak a városban és a környező területeken a gyermek után, eredménytelenül. Három évvel ezelőtt aztán az apa regisztrált egy kínai fuvarmegosztó szolgáltatóhoz, remélve, hogy egy nap talán saját lánya ül be mellé az autóba.

Módszere pedig már a média figyelmét is felkeltette. Végül egy rendőrségi fantomképrajzolót is meghatott a család története, így elkészítette Csifeng felnőttkori portréját, az ország másik végében élő Kang Jing pedig magára ismert a rajzon.

Egy pozitív DNS-vizsgálat után a házaspár és rég elveszett lányuk áprilisban végre találkozhatott egymással. A kínai lapok szerint Kang Jing a szüleitől mindössze 20 kilométerre nőtt fel, de azt nem részletezték, hogy miként szakadt el tőlük annak idején.

Zárva az álomsziget
Túlszennyeződés miatt fél évre lezárták a turisták elől a Fülöp-szigetek első számú üdülőparadicsomát, a Boracay-szigetet. Április 26-tól nem engedik be a turistákat a Manilától 315 kilométerre délre fekvő szigetre, a látogatási tilalom betartására 600 rendőr ügyel.

A szállodák és éttermek eddig a tengervízbe engedték a szennyvizet, ezentúl azonban mindenkinek az előírásoknak megfelelő elvezető rendszert kell kiépítenie.

A „vesztegzár” hat hónapja alatt kitakarítják a hófehér homokjáról és a kristálytiszta vizéről híres szigetet, és kiküszöbölik a hiányosságokat, amelyek a súlyos állapotokat okozták.

Legyen fűtött kerékpárút!
Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját építik Hollandiában, ezzel pedig egész évben hó- és jégmentes úttal kötik össze Wageningen és Arnhem városát.

A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő, 1,7 kilométer hosszú kerékpárútjánál nem akarnak sót használni a hómentesítésre, így a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fűti majd.

Az egyelőre nem kizárt, hogy ezután a kisebb állatok előszeretettel időznek a fűtött úton, így folyamatosan nyomon követik az innováció környezetre gyakorolt hatását.

Kompromittáló titok
Ha egy nemzeti ételről titok derül ki, az sok ember szájában hagy rossz szájízt. Ez történt nemrégiben Svédországban is, vagyis tulajdonképpen szerte a nagyvilágban, hiszen mindenhol nagy a rajongótábora a svédek húsgolyóinak.

Azok a szaftos, finom mártásokban úszó golyócskák bizony eredetileg a törököktől származnak – derült ki az ország hivatalos Twitter-oldaláról. „A receptet XII. Károly király hozta Törökországból a 18. század elején. Ragaszkodjunk a tényekhez!” – olvasható a nemrégiben közzétett posztban, ami sokakat felzaklatott.

Címkék: zokni, abba, húsgombóc, kerékpárút, lajos herceg,, iskolapad

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!