A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kultúrák és kontinensek fesztiválja

Három hónapon át ismét a nyári színházé a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Városmajori Szabadtéri Színpad, magyar művészekkel és öt kontinens világsztárjaival.

Fotó: www.bejart.ch

Így például az amerikai Laquita Mitchell-lel és Kenneth Owertonnal, akik Gershwin jazzoperáját, a Porgy és Besst éneklik egy szimfonikus live koncerten a Margitszigeten. A másik szabadtéri ősbemutató egy új musical, a Doktor Zsivágó lesz, a Szabad Tér Színház és a Győri Nemzeti Színház közös produkciója, Forgács Péter rendezésében.

És ha már a Margitszigeten járunk, érdemes irodalmi sétára indulnunk Arany János nyomában, mert irodalomtörténészek és kortárs szerzők kalauzolnak helyszínről helyszínre, saját szigeti történeteiket is elmesélve.

Akik hallották már Micheller Myrtillt énekelni, és nemcsak jazzt, hanem francia sanzonokat is, azok tudják, hogy fantasztikus estére számíthatnak az énekesnőtől, aki a Városmajori Szabadtéri Színpadon Edith Piaf, Yves Montand, Michel Legrand és Charles Aznavour dalait fogja énekelni.

De jönnek a klasszikus New York-i jazz legjobbjai is, a The Hot Sardines, akik játszottak már a legnagyobb jazzfesztiválokon, Newportban és Montrealban. A Swing à la Django három vendégművészt is meghívott a koncertjére, Bangó Margitot, Roby Lakatost és a gipsy jazzgitáros Stochelo Rosenberget, aki először játszik Budapesten.

A Béjart Ballet Lausanne pedig egy unikális előadással érkezik Budapestre. A Balett az életért zenéje Mozart néhány zongoradarabjára és Queen-dalokra épül, melyeket Freddie Mercury énekelt. A jelmezek Gianni Versace munkái, aki nem sokkal a bemutató után lett gyilkosság áldozata.

BUDAPESTI NYÁRI FESZTIVÁL
www.szabadter.hu
Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad
augusztus 31-ig

IRODALMI SÉTÁK A MARGITSZIGETEN
augusztus 13., 27., szeptember 10., 15.00 június 9-től július közepéig

Egy másik különleges produkció a kanadai Cirque Éloize zenés westerncirkusza, a Saloon lesz, egy akrobatikus krimi Johnny Cashre hangolva.

Augusztus végére még jut egy Fenyő Miklós jubileumi est az énekes hetvenedik születésnapjára, és az idén tízéves Budapest Bár is készül régi és új slágereivel egy nyárvégi koncertre a Városmajorban.

Címkék: műsor, városmajori szabadtéri színpad, margitszigeti szabadtéri színpad, budapesti nyári fesztivál, győri nemzeti színház, szabad tér színház

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!