A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Különleges szerepek

Nők, a hétköznapi ember számára elképzelhetetlen, sokszor extrém helyzetekben. Vállalják a veszélyt, legyőzik félelmüket. Miért van szükségünk kihívásokra, bátorságpróbákra a továbblépéshez, és ahhoz, hogy egyéni, szakmai fejlődésünkben magasabb szintre jussunk? Miért feszegetjük a határainkat?

Fotó: Várszegi Sándor

A körfolyosón tériszonya van, filmjében mégis légtornászt játszik Ónodi Eszter – kapott is érte Arany Nimfát Monte Carlóban. Az Aglaja óta több hasonló szerep is megtalálta, Houdini anyját is játszotta már a víz alatt, pedig azelőtt sosem búvárkodott.  "Megtanítottak előtte – mondta Eszter a világ legtermészetesebb hangján. – Mondták, hogy érkezzek 3 órával hamarabb, és tartottak nekem egy gyorstalpalót. Arról persze nem tudtam, hogy jég lesz a víz tetején, és nem lehet akárhol fölmenni levegőt venni… először tönkre is tettem a díszletet, mert pánikba estem."

Két fotellal odébb a legnevesebb magyar kaszkadőrnő, Gellén Kata hallgatta érdeklődéssel, hogy éli meg egy színésznő, ha a veszélyes jelenetekben helyettesítik. Kata sűrűn dolgozik hollywoodi filmekben is, az Underworldban például Kate Beckinsale helyett esik-kel, lövöldöz és verekszik. Neki is van története a jeges vízről, az igazi jeges Dunáról, amelyen nem műjégréteg volt, mint Eszter esetében. A jelenet szerint belelőtték őket a zajló Dunába. „Életemben olyan fájdalmat nem éreztem, mint amikor a jeges víz körülölelt. Ha akkor a kollégák nem segítenek, biztos, hogy ott maradok. És amihez aztán még több lelkierő kellett: utána még kétszer megismételtük a jelenetet, és akkor már tudtam, hogy mi vár rám!” Dermesztő volt hallgatni is. Vajon aki a moziban nézi a filmet, belegondolt valaha, hogy micsoda munka lehet egy néhány másodperces filmképben? Kata azt is elmesélte, hogy van, amit ő sem vállal el: amikor arra kérték, hogy ússzon egy krokodil előtt a folyóban - pedig meleg volt a víz -, nemet mondott.

Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos a vendégek és a nézők nagy derültségére tudományosan is megmagyarázta, hogy az adrenalin nevű hormont a mellékvese termeli, és az adrenalinfüggés körülbelül gyógyíthatatlan. Nála 1979-ben kezdődött.  A világ legszegényebb országaiba jár egy orvoscsoporttal, és olyan betegségeket gyógyít, amelyekről mi csak múlt századi kalandregényekben olvasunk. Nemrég jött haza Kongóból, és már a következő útra készül, mert nem bírja abbahagyni…

Valahogy mindenki érezte, ki lehet az egyetlen férfi, aki ebbe a vagány nőtársaságba beülhet, és nem kell szégyenkeznie: Besenyei Péter műrepülő világbajnok érkezett, hihetetlenül szerényen és kedvesen. És elmagyarázta – persze nem a vendégeknek, hiszen ők tudják, inkább a nézőknek –, hogy mindenki fél. Ő is.  De nem az a bátorság, ha valaki nem fél, hanem az, amikor legyőzi a félelmet. Mert a félelem óvatossá tesz, az óvatosság pedig az odafigyelésre ösztönöz. Pontosan tudja, hol vannak a határai, és azokat nem lépi át. Gellén Kata hozzátette, hogy ő mindig nehezebbre készül, mint a filmbeli feladat, így a felvételen már nincs miért izgulnia.

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!