A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Külön, mégis együtt

Létezhet-e igaz szerelem emberek között, akik úgy döntenek, nem élnek együtt? Egyáltalán létezhet-e komoly kapcsolat köztük? De ha már itt tartunk, mi alapján döntjük el, mitől számít egy viszony komoly kapcsolatnak?

Fotó: Shutterstock.com

Érdekes nagyon, hiszen a mai világban ezerféle címkét lehetne aggatni a különféle kapcsolatokra. Gondoljunk csak a nyitott házasságra. Hát nem furcsa, hogy amikor két ember úgy dönt, hogy hivatalosan összekötik az életüket, és jóban-rosszban kitartanak a másik mellett, ezek után mégis megengedik egymásnak a félrelépést? Akkor miért kellett a házasság?

De a tarkábbnál tarkább élettársi kapcsolatokban mégis van valami általánosan elfogadott: a párok együtt élnek.

Azt mondják, az összeköltözés jelenti egy kapcsolatban az első és egyben legfontosabb mérföldkövet. Belekerülni valaki más életterébe, odahurcolni a sok-sok személyes holminkat, majd alkalmazkodni a másikhoz mindenben, mindenben…

Hogy mikor alszik, mikor kel, mit akar nézni a tévében, mikor akar enni, mikor nem akar enni, mikor akar zuhanyozni, miért megy el otthonról, miért nem megy el végre otthonról, mikor láthatja először a jó öreg melegítőnacit a selyemneglizsé helyett. Félelmetes ez számomra.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 6. számának 38. oldalán!)

Címkék: együttlakás, külön hálószobában, együttjárás külön lakás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!