A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kis cipőt, kis cipőt!

Mit csinálnak a madarak télen? Hol alszanak? Mit esznek? Hogy nem fagynak oda az erkélykorlát jeges pereméhez? És ha minden fehér kővé dermed, hol találnak vizet?

Fotó: Shutterstock.com

A városi utcákat járva, ha ilyesmin gondolkodik az ember, egyre izgatottabb lesz, hisz a sok verebecske, galambocska és még ki tudja, miféle fajzat kapucnis kabát nélkül dacol a jeges széllel, esővel, hóval, és nincs melegedő, ahová betérhetnének, nincs forró tea, amit felhörpinthetnének.

Tudja Isten…

Az egyetlen nyugtató gondolat, hogy majd a Teremtő, aki megalkotta a rettentő telet, és benne ezt a sok apró repkedőt, nyilván a módot is kitalálta, hogyan élhetik túl a fagyot.

Például találnak egy odvas fát, ahová nem esik be a havas eső, nem fúj be a dermesztő szél, aztán egy patakot is találhatnak, netán valami bogyós cserjét, melyen akad még egy kis piros kaja. És már meg is nyugszunk, hogy nem a mi dolgunk, megy minden magától, a Jóisten úgyis megoldja, kitalálta, elrendezte. Vagyis…

Dehogy megyünk Afrikába!

Vagyis megoldja, az már biztos, de teremtett ám még ezt-azt a Teremtő a téllel dacoló madarakon kívül, hogy ne kelljen mindennel neki foglalkoznia. Mégpedig minket, embereket! Akik városokat építünk a menedékes erdők helyére, és akiknek van értelmünk, pénzünk, ötletünk, internetünk, magazinunk, műanyag cserépalátétünk, sőt, még szotyolánk is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 12. számának 48. oldalán!)

Címkék: nem költöző madarak, téli madáretetés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!