A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kik úsznak alattam?

Türkizszínű tenger, olyan tiszta, hogy látni a legalját. Igen, kivéve, ha kicsit beljebb úszom, ahol már nem látni.

Fotó: YouTube

És ahol már nem látni, kénytelen vagyok a képzeletemre vagy hiányos ismereteimre támaszkodni, és nyomban kifordult szemű rémeket gondolok oda, meg ezerfogú, buta arcú, tátogó szörnyeket, meg rettenetes kígyókat, éhes vízi szőrmókokat, amiknek tüdejük meg kopoltyújuk is van, és már ki is nézték maguknak az egyre idegesebben tempózó lábacskáimat. És ekkor inkább kiúszom. Oda, ahol lelátni.

Ha végigsétáltatok már egy tengerparti étteremsoron, ahol üvegkoporsóban, jégkockák között agonizálnak a vacsinak való halak, akkor van némi sejtésetek arról, hogyan is néznek ki ezek az úszótársak.

A tengerek és óceánok mélye a horrorirodalmat is megszégyenítő lényekkel van benépesítve. Ráadásul nem is tudunk mindegyikről, némelyiknek még személyi igazolványa sincs, csak lapul a sötét tengerfenéken, és a pillanatra vár, hogy fölé ússzunk…

Suttogások és sikolyok
Tessék csak szétnézni az interneten, és máris szemben találjuk magunkat egy ilyen sötétből kukkoló rémmel. Ez az ezüst bárdhalnak cicomázott izé például egyszer valamikor véletlenül meglátta magát egy tükörponty oldalában, és idegösszeomlást kapott.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 6. számának 46. oldalán!)

Címkék: mélytengeri élőlények, bluggyhal, bárdhal, tengeriuborka, ördöghal, dumbo polip

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!