A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kicsi vagy még a szexhez!

Az ideális az lenne, ha tini gyermekünk első szexuális élménye szerelemből fakadna. Megelőzné a járás, a szívdobogtató kézfogás, az első, második, századik csók és a nagy, világmegváltó beszélgetések.

Fotó: Shutterstock.com

De ez a világ már nem ilyen. Az első szex – szándékosan nem nevezem szeretkezésnek – a társak nyomására történik meg, mert szűznek lenni ’ciki’. A szexet nyomja a média, a kortárs zenék, a tinifilmek… A mély érzelmekre nincs idő, még a családi kapcsolatokban sem, a szülő-gyerek kapcsolatban sem.

Gyakori, hogy a gyerekek csak azért kezdenek új meg új kapcsolatba, hogy legalább az udvarlás röpke szakaszában megkapják azt a figyelmet, gyengédséget, szeretetet, amire vágynak. Maga az aktus legtöbbször nem okoz örömöt a kislányok számára, hiszen a női orgazmus általában hosszú tanulási folyamat eredménye. Mélyebb érzelmek nélkül az aktus egyik félnek sem hoz csodát, így újabb és újabb kapcsolatokba menekülnek.

Verseny dúl a srácok közt

A fiúk körében még erősebben jelen van a megfelelési vágy. A társak szemében macsónak, férfinak kell mutatkozni, amit a megszerzett skalpok számával lehet elérni. Mivel érzelmileg még nem érettek egy igazi kapcsolatra, nem is maradnak benne, ha az aktus már megvolt, mert a lelki bevonódás inkább riasztja, mint vonzza őket.

A fiúknál az érzelmek hiánya, az újabb és újabb ismeretségek hajtása egyfajta kiégéshez vezet, elveszíthetik a képességet a nők csodálatára, megbecsülésére, ezzel pedig ki is marad a kétoldalú szerelmi viszony nyújtotta teljesebb beteljesülés megélése.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 9. számának 51. oldalán!)

Címkék: tiniszex, tinédzserek szexuális felvilágosítása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!