A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ki itt a főnök? - Egy kiskutya emberré nevelése

A Facebookról bámult rám félredöntött fejjel, csillogó szemmel és vigyorogva. Azon gondolkodtam, hogyan lehet, hogy bizonyos kutyák képesek mosolyogni, és főleg egy menhelyi szőrmók, aki másfél évéből egyet intézetben töltött.

Fotó: Vág Bernadett

Egyre gyakrabban kerestem rá. Már minden fotót hússzor láttam róla. Nem akartam kutyát, mert elviselhetetlenül fájt, amikor néhány hónappal azelőtt elvesztettem a tibeti terrieremet, 16 éves volt. Nem akartam kutyát. Nem akartam, hogy egyszer megint fájjon.

De ez az aranyszőke vigyorgó pamacs elérte, hogy felhívjam a menhelyt, megvan-e még. Biztos voltam benne, hogy nincs, mert egy ilyen helyes kis dög nem sokáig marad elzárva, csak a fotóját szokták ottfelejteni. De tudnom kellett. Felhívtam. És ott volt. Innen már zökkenőmentes a történet, száguldás Salgótarjánba, és ölelni, ölelni a kis csimpaszkodót.

És itt kezdődik a bonyodalom. Mert hogyan viselkedik egy nő egy menhelyről mentett kiskutyával, aki addig tuti, hogy nem kapott sem fincsi kaját, sem ölelést, sem puszikát, sem napi huszonöt sétát, sem ágyon hempergést a gazdival?

– Aztán vigyázz, nehogy végül ő legyen a falkavezér! – mondta az amúgy nagyon szimpatikus menhelyvezető lány.
– Máris? Nem lehetne majd holnaptól? Holnapig hadd kényeztessem legalább! 
– Máris! – vágta rá keményen, mert az első pillanatban eldől, ki lesz a főnök, és akármilyen tünemény kis pofija van, pontosan tudja, hogyan tudja kivívni a vezető szerepet magának.

Ránéztem, rám nézett, és tátott szájjal röhögött, majd orron nyalt. Nem lesz itt baj, gondoltam, hisz máris imád engem. Dehogy akar ő fölém kerekedni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 68. oldalán!)

Címkék: falkavezér, menhelyi kutya, kutya nevelés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!