A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ki az igazi Diána hercegnő? - Diána tragikus élete sok színésznőt állított kihívás elé

A BBC brit televízió szavazás alapján összeállított egy 100-as listát a leghíresebb britekről. Ki a legnagyobb személyiség a brit történelemben? Az első helyen Winston Churchill végzett, de a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Diána walesi hercegné "állhatott fel". Még Erzsébet királynőt is megelőzte... Tragikus életéről számos film készült, és az őt alakító színésznők egyetértenek abban, hogy Diánává válni a filmvásznon hatalmas megtiszteltetés volt, de egyben óriási teher is. A félénk és tapintatos hercegnő karaktere először 1982-ben került a mozikba. Voltak feledhető és feledhetetlen alakítások, mi az utóbbiak közül válogattunk, de a lista most is szubjektív.

Kristen Stewart, aki maga mellett érezte Diánát

Fotó: Fórum Hungary

A Netflix A korona című sorozatát leszámítva a 2021-ben bemutatott Spencer a legfrissebb Diána-film. Az életrajzi filmdráma (amelyet Pablo Larraín rendezett, és Steven Knight írt) Diána, walesi hercegné (Kristen Stewart) és Károly walesi herceg (Jack Farthing) válását mutatja be.

A film a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ami már előrevetítette, hogy sikerfilmnek szánják. Az alkotók számításai bejöttek, pozitív volt a fogadtatás, az operatőri munka és a zenei aláfestés mellett Stewart alakítása is sokakat meglepett.

A színésznő mindössze hétéves volt Diána halálakor, ezért számára, a többiektől eltérően, jóval komolyabb feladat volt, hogy ne csak megismerje, hanem meg is értse Diána sorsát. Épp ezért meglepő módon a karakter megformálásának legnehezebb része a helyes akcentus megtalálása volt.

Fotó: Fórum Hungary

Volt egy jelenet, amelytől kifejezetten félt. Attól a pillanattól, amikor a hercegné egy kávézóban látható, és először szólal meg a filmben. „Iszonyatosan rettegtem aznap, amikor ezt a jelenetet forgattuk, utáltam azt a forgatási napot. Úgy gondoltam, hogy ez az a jelenet, amelyet látva, a nézőben eldől, jó lesz-e ez a film, vagy sem, ekkor dönt arról is, hogy számára hiteles-e az alakításom vagy sem. Nagyon nagy volt a nyomás, sokkal nagyobb, mint amikor olyan jeleneteket forgattunk, amelyekben lényegesen nagyobb hangsúlyt kaptak a párbeszédek” – mondta egy amerikai lapnak az Alkonyat-filmek egykori színésznője.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 8. oldalán!)

Címkék: lady diana, netflix sorozat, naomi watts, a korona, spencer, elizabeth debicki, kristen steawrt, emma corin

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!