A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kettős szerep

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem című film három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg.

Fotó: A Company Hungary Kft.

A mediterrán életérzésbe és a szerelem örök körforgásába olyan aktualitások szövődnek bele, mint a migránsválság, a gazdasági krízis, a bevándorlás vagy a befogadás kérdései.

A Határtalan szerelem az ünnepelt író-rendező, Christopher Papakaliatis második nagyjátékfilmje az Oscar-díjas J. K. Simmons, Osvárt Andrea, saját maga és mások főszereplésével. A három történet minden szereplőjének felborítja az életét a hirtelen jött szerelem, a középkorú görög üzletemberét ugyanúgy, mint a nyugdíjas asszonyét vagy a fiatal menekültét.

Osvárt Andrea egy svéd üzletasszonyt (Elise) játszik; szerepére eredetileg északi színésznőt kerestek volna, de Christopher Papakaliatis már a Skype-interjú során meglátta benne azt a hidegséget és szigort, amit keresett, a szerephez szintén szükséges törékenységgel együtt.

A magyar színésznőnek első olvasásra megtetszett a forgatókönyv, rögtön látta rajta, hogy magas színvonalú munka, s ez nem véletlen, hiszen a könyvet a 20th Century Foxnál is fejlesztették, csiszolgatták, és már a kezdetektől nemzetközi forgalmazásra szánták. A három történet szálai végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből.

„Az én szerepem kettős volt, mert egy jégkirálynőt kerestek, északi, világos típusút, aki ugyanakkor képes felfedezni önmagát Görögörszágban, és azt, hogy neki is van szíve” – mesélte Andrea, aki ráadásul a forgatókönyvíró-rendező, Christopher Papakaliatis partnerét játszotta a filmben.

Személyes kihívásnak érezte a szerepét, ahogy mondta: „Imádok angolul játszani, és nagyon ritkán adódik olyan lehetőség, hogy valaki nem az anyanyelvén kap nagy szerepet. Ma már azt látom, mint kelet-európai színész, hogy nem csak egymondatos szerepekre van esélyünk.

Nem az akcentus számít, hanem a színészet. Azt éreztem ebben a filmben, nyilván az Oscar-díjas szereplő miatt is, hogy magas színvonalon halad a produkció, és biztonságérzetet adott, hogy engem választottak.”

A Határtalan szerelem új rekordot döntött Görögországban: a bemutató hónapjában több mint félmillióan váltottak rá jegyet. „Ezt a filmet Görögországban mindenki látta, több mint 700 ezren – folytatja Osvárt Andrea. – Nyilván más ott a piac, a görögöket talán jobban érdekli a saját történetük, de bízom benne, hogy itthon is sokan megnézik, mert nagyon szép lelke van.”

Egy biztos: ez a film ékes bizonyíték arra, hogy akármilyen küzdelmes az emberek élete, és bármekkora nehézségekkel néznek szembe, az igazság, a szépség és az emberség akkor sem pusztul el, és a szerelem a legsötétebb órákban is virágozhat.

Határtalan szerelem  
görög film
Bemutató: 2016. szeptember 

Címkék: angol, főszerep, filmkészítés, határtalan szerelem, christopher papakaliatis

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!