A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Karácsonykor is: Igazából szerelem vesz körül minket

Fenyőfaillat, ami már nincs, mézeskalácsillat, ami még van... Hó, ami szintén nincs, jó karácsonyi filmek, melyek szerencsére vannak. Újak és régiek között mindenki megtalálhatja a kedvencét, de miért élvezzük az ünnepi időszakban - a szokottnál is jobban - a romantikus alkotásokat? A választ az Igazából szerelem kezdésében találtam meg: "Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák között. Amikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak."

Fotó: UIP-Duna Film

Igazából szerelem - a szerethető valóság 

2003 decemberében, amikor az Igazából szerelem című filmet bemutatták a mozikban, Richard Curtis rendező talán nem is sejtette, hogy mekkora kultusznak nyit utat.

A Love Actually 20 év elteltével is igaz, szerethető és sokunk kedvence. (Ne hallgassuk el azt sem, hogy sokakat biztos az őrületbe kerget a film, tőlük most elnézést kérünk, és ugorják át ezt a részt.) Ha meg akarjuk fejteni az Igazából szerelem titkát, akkor ez soktényezős feladat lesz.

Ott vannak a sztárok – Alan Rickman, Bill Nighy, Colin Firth, Emma Thompson, Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Claudia Schiffer, Denise Richards –, akik olykor csak felbukkannak néhány perc erejéig, de mégis megjegyeztük őket.

Ott van a történet, ami öt héttel karácsony előtt kezdődik, és hétről hétre mutatja be a szereplők életét az ünnepekig. Ráadásul a film nem csak egy, hanem több szerelmi történetre koncentrál, így mindenki megtalálja a maga számára a kapcsolódási pontot.

Az ikonikussá vált miniszterelnöki tánc Hugh Granttől
Fotó: UIP-Duna Film

Az Igazából szerelemben számos ikonikus karácsonyi jelenet látható, például a Trafalgar Square-en lévő karácsonyi vásár, a Buckingham-palota előtti karácsonyfa és a londoni utcák karácsonyi díszítése. Na és a zene? Mindent bevet, hogy meghozza az ünnepi hangulatunkat.

Húsz éve ikonikus már Hugh Grant ’miniszteri tánca’, de az is biztos, hogy lányok, nők milliói várják, hogy egyszer valaki úgy valljon szerelmet, ahogy Keira Knightley-nak tette Andrew Lincoln. Mert mi a lényeg mindenben? „Hogyha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.”

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 12. számának 8. oldalán!)

Címkék: buék, igazából szerelem, nagykarácsony, karácsonyi filmek, rossz anyák karácsonya, holyday

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!