A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Karácsonyi menü egészségesre hangolva

A karácsony nemcsak az ajándékokról, hanem a nagy és ráérős családi ebédekről, vacsorákról is szól. Ez pedig az új év első napjaira megteszi a hatását, felesleges kilók formájában a derekunk körül fedezhetjük fel. De nem kell feltétlenül így lennie.

Fotó: Shutterstock.com

A jó étel egyik titka a kiváló minőségű, friss alapanyag. Ez az egyik záloga annak is, hogy kevésbé maradjanak rajtunk felesleges kilók. Ugyanakkor arra sem árt figyelni, hogy mit választunk alapanyagnak.

Arról már nincs vita, hogy a cukor és fehér liszt nem feltétlenül szolgálja az egészségünket. Érdemes elkerülni az összes gyorsan felszívódó szénhidrátot, amelybe a fehér rizs is beletartozik.

De hogyan is készüljön a karácsonyi menü, ha pont a legfőbb alapanyagokat tiltjuk ki? A jó hír az, hogy nem lehetetlen. Sőt, nagy felhajtás sem szükséges ahhoz, hogy kissé korszerűsítsük a régi fogásokat.

Mi legyen a rizs helyett? 

Ilyen például a töltött káposzta, amely önmagában nagyon remek és tápláló étel. Csak a fehér rizs ejt foltot a becsületén. Ha ezt kiiktatjuk belőle, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért.

De pótolhatjuk is a rizst, ha ragaszkodunk hozzá. Egészen egyszerűen cseréljük le hántolt, pirított napraforgóra. Megígérem, hogy finom lesz a végeredmény, a szotyi megpuhul a végére.

Fotó: Shutterstock.com

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 12. számának 36. oldalán!)

Címkék: halászlé, almás pite, karácsonyi menüsor, sütemények cukor nélkül, sztívia, sült pulyka, töltött pulyka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!