A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Kacskaringós fonatok

Az ünnepi frizurát varázslatossá tudjuk tenni egy-egy fonott tinccsel. A frizurák elkészítése nem is vesz sokkal több időt igénybe, mint amennyit egyébként is hajformázással töltenél, viszont sokkal tartósabb és mutatósabb lehet.

Fotó: Shutterstock.com

A fonás előtt közvetlenül nem érdemes hajat mosni, mert túlságosan csúszósak lesznek a tincsek. Mossunk hajat előző nap, és a fonatok elkészítésekor fújjunk a tincsekre hajfényt és lakkot.

Egy vékony, egy vastag

A copfodat válaszd két egyenlő tincsre, majd az egyik tincs külső oldaláról egy vékony tincset fogj meg, és fogd hozzá a másik vastag tincs belső részéhez. Ezt csináld addig, amíg végig nem érsz a copfodon, majd rögzítsd egy díszes hajgumival.

Fotó: Shutterstock.com

Holland fonat

Sokkal mutatósabb lesz a frizurád, ha egy holland fonatos tinccsel is kiegészíted. Ehhez a hajad egyik oldalán válassz le egy vastagabb tincset, majd szedd három kisebb részre.

A fonás hasonlóan készül, mint a parkettafonás, csak itt nem felülről kell keresztezni a tincseket, hanem mindig egyszer jobbról, egyszer balról a középső tincs alá kell tenni az oldalsót.

Ha a tarkódig fontad a tincset, kösd itt össze a hajad, majd fésüld át a copfod. A fonatot lazítsd meg egy kicsit úgy, hogy minden keresztezésnél meghúzkodod a tincseket.

Fotó: Shutterstock.com

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 12. számának 14. oldalán!)

Címkék: fonatok, parketta fonás, copfból konty

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!