A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Jakupcsek szubjektív

Én, aki szenvedélyes utazó vagyok, s bejártam a világ számos pontját hátizsákkal, gyalogtúrán, vagy éppen luxusszállodában (mikor mire van lehetősége és szüksége az embernek...), pontosan tudom, hogy a szervezés-tervezés az utazás fontos része, éppúgy, mint az udvarlás a szerelemben. Jó átélni.

Fotó: Thinkstock

Mégis kellemes időnként belecseppenni egy előre megszervezett nyaralásba, főleg, ha előtte felmértem, mitől tudom majd a legjobban kipihenni magam egy fáradságos év után, és hol tölthetek valóban minőségi időt az enyéimmel.

Mindössze háromórányi repülőútra Budapesttől, a török Riviérán számtalan kiváló minőségű 4-5 csillagos, időről időre megújuló szálloda várja az idelátogatókat golfpályákkal, csúszdaparkokkal, akváriumokkal, kiváló sportolási lehetőségekkel, akár 24 órás éttermi szolgáltatással, ahol válogathatunk az egészséges és változatos finomságok között.

A török Riviéra
Kicsit Európa, kicsit Ázsia, varázslatos természet, homokos tengerpart, ókori csodák, magyar történelmi emlékek, iszlám kultúra, titokzatos Kelet nyugati kényelemmel: Törökország. A török Riviérát - vagy ahogy itt nevezik, a Türkizpart - az Anatalyai-öböltől a török-szír határig húzódó vidék az ország kiemelkedő idegenforgalmi területe, ahol a turistaszezon októbertől novemberig tart. (X)

Nem gondoltam volna, hogy két hetet úgy tudok eltölteni egy tengerparti üdülőhelyen, hogy rám ne törne az unalom. Vágyaim között nem kevesebb szerepelt, mint két könyv kiolvasása, rendszeres mozgás, végre egészséges táplálkozás, jó sok alvás, napozás, a családdal kellemesen együtt töltött idő, és természetesen bámészkodás a tengerparton. Nézni az emberek színes forgatagát.

Érdekes volt látni a különböző nemzetiségű nőket a gyerekekkel csoportosan nyaralni! Tanakodtam, vajon hová tűntek mellőlük a férfiak. Napsütötte reggeleken, a tengerparti futás közben arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy biztonságos hely, ahová a férfiak „simító nyaralásra” küldik a szeretteiket. Gondtalan, nem „semmittevéses" simító nyaralás volt ez a két hét nekünk is.

Címkék: utazás, tengerpart, nyaralás, törökország, török riviéra

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!