A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Isztria, a horvát Olaszország

Az Adria partján évről évre rohamosan nő a magyar látogatók száma, idén már 600 000 fölött lesz. Szívesen látott vendégek vagyunk, mert nemcsak a szánk marad nyitva a szemkápráztató látványtól, de a pénztárcánk is.

Fotó: Shutterstock.com

Sokat költünk, ám könnyen megmagyarázzuk: a Balaton sem olcsóbb. Amióta a horvát autópálya benyúlik Isztriába, a Fiume és Trieszt közötti félsziget legtávolabbi csücskét is elérhetjük hat óra alatt. Érdemes az úton felolvasnunk egymásnak e táj tanulságos történetét, mert sokkal jobban tetszik majd, ha értjük is, amit látunk.

Isztria – mitől más, miben jobb?

Az Isztriai-félsziget eltér a vakító fehér, sóval kivert, horvát szigetvilágtól. Közelebb áll a mediterrán hangulathoz, nem csak a tengerpart vöröses és illatos talaja, hanem a híres városok sora miatt is.

Az Adria e vidéke állja az összehasonlítást az olasz–francia Riviérával, sőt, van, amiben veri azt. Például, hogy itt a tenger jobban megőrizte élővilágát, és a vad partok közelében egyszerű úszószemüveggel is gyönyörködhetünk a lenti világ rejtelmeiben.

Fotó: Shutterstock.com

Aki pici babával jön, talál magának homokos, sekély, nagyon lassan mélyülő, széles strandot (pl. Medulinban), de aki a kocsiból kiszállva azonnal nagy halak közé akar fejest ugrani, annak is végtelen sok lehetősége van.

A fürdés és napozás, a délutáni szunyókálás után várnak a városok, ahol még messze éjfél után is lüktet az élet. Tipegő csöppségek, mopedes tinik, és teraszokon kártyázó aggastyánok állítják, az éjszakai alvás idegen az itteni embertől.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 54. oldalán!)

Címkék: rovinj, pula, isztria, porec

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!