A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ismét színpadon az Alekszandrov-kórus!

Tavaly december 25-én pótolhatatlan veszteség érte az 1928-ban alakult Alekszandrov-kórust. Vendégszereplésre indultak Szíriába, de a felszállás után néhány perccel a repülőgépük a Fekete-tengerbe zuhant. A katasztrófát senki sem élte túl, a légiszerencsétlenségben a világhírű együttes a teljes kórusát és három szólistáját is elveszítette. A tragédia után Vlagyimir Megyinszkij, Oroszország kulturális minisztere ezt ígérte: "Az együttes mindenképpen talpra fog állni..."

Fotó: Concert Europe

Az ígéretből hihetetlen kitartással valóság lett: az újjáalakult társulat a tragédia után először, február 23-án már a Kremlben koncertezett, s hamarosan mi is láthatjuk őket Budapesten, a tavaszi európai turnéjukon.

"Már vártuk őket Budapestre, amikor jött a szörnyű hír. De ők nem adták fel, és azt mondták, az Alekszandrov-kórus olyan ikonja Oroszországnak, hogy egy ilyen múlttal rendelkező együttes nem veszhet el – meséli Tóth Gergely producer –, és megerősítették, hogy újrakezdik, vagy inkább folytatják, s hogy eljönnek Magyarországra is."

Az együttes tehát talpra állt az újjászervezett férfikórussal, a női és férfi szólóénekesekkel és a klasszikus és akrobatikus tudású táncosokkal, akik lenyűgözően uralják a színpadot. A 200 fős társulat repertoárja az orosz népdaloktól az egyházi énekeken és operaáriákon át a popzenéig terjed, s hiába ’régi’ a műsoruk, újra és újra látni akarják őket világszerte.

"Most hozzánk is egy új együttes érkezik, de persze az eredeti, nagy slágerek megmaradtak, és a zenekar is a régi fényét hozza. Az új művészeti vezetéssel a produkció egyébként kapott egy kis fűszerezést, ami szerintem tetszeni fog a közönségnek – többet nem árulok el, legyen meglepetés. Amire biztosan számíthatunk, az egy látványos és monumentális előadás lesz, a művészek elképesztő pontosságú összmunkájával."

Az Alekszandrov, az Orosz Hadsereg hivatalos  ének- és táncegyüttese bebizonyította, hogy a valódi művészet képes túlélni a történelem viszontagságaitletlen és a véletlen tragédiát. A 200 fős társulatból most 100 művész érkezik hozzánk, és biztosak lehetünk benne, hogy ezen az estén sem marad el Ivan Larionov Kalinkája.

 

ALEXANDROV

Papp László Sportaréna - 2017. május 28., 20.00

 

 

Címkék: színpad, tánc, népdal, tragédia, ének, orosz, alexandrov, hadsereg, férfikar, kalinka, ária

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!