A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Igaz mese Catherine Zeta-Jones-ról, amely lassan 55 éve tart

Hiába telnek az évek, akadnak olyan hírességek, akik valahogy nem változnak. Sőt, mintha a korral egyre csak szépülnének. Gondoljunk csak Jennifer Lopezre, Salma Hayekre vagy épp Jennifer Anistonra. Pedig mindhárman elmúltak 50 évesek. Hogy nem lehet jól kinézni az ötödik X felett? Ó, dehogynem! A szépségben ugyanis ott az a mosoly, amelyet jól ismerünk, a kisugárzás, és sokszor az elegancia is. Catherine Zeta-Jones sincs ezzel másképp, akit méltán tartanak - még ma is - a világ egyik leggyönyörűbb nőjének. Az Oscar-díjas színésznő idén 55 éves lesz. 25 éve boldog a nála 25 évvel idősebb Michael Douglas oldalán. Talán ez a szépség titka? Hogy van valaki, aki mellett ragyogni lehet? Catherine hosszú utat járt be a nyugat-walesi halászfalutól a hollywoodi hírnévig.

Fotó: Northfoto

Egy apró heg örökre emlékezteti az élet mulandóságára

Catherine Zeta-Jones 1969. szeptember 25-én született, és egy jómódú nyugat-walesi családban nőtt fel. Édesapja cukorgyáros volt, de az akkori kislányban fel sem merült, hogy a gyár vezetése egyszer majd az ő feladata lesz, sokkal inkább a színpad és a szereplés vonzotta.

A kis Catherine ötödik születésnapja örökre emlékezetes marad számára: vírusfertőzést kapott, és a swansea-i Morriston kórházban gégemetszést kellett végrehajtani rajta, hogy lélegezni tudjon. Egy sebészorvos megmentette az életét, a nyakán lévő vékony heg pedig azóta is arra emlékezteti a színésznőt, hogy az élet mennyire törékeny. A betegségből gyorsan felépült, egy katolikus gyülekezetben kezdett énekelni, majd táncolni tanult, és a kezdeti hobbiból gyorsan szenvedély lett.

A nagymama nevét választotta

Fotó: Shutterstock.com

A Jones azonban meglehetősen gyakori név, a lány érezte, ha ki akar tűnni a tömegből, a nevén is változtatni kell. Imádta a családját, szülei gyorsan elfogadták, hogy lányuknak nem a gyárban a helye, hanem a színpadon. Catherine nagyanyja nevét vette fel. A Zeta név ükapja vitorlás hajójától ered. A XIX. században Swansea rézexportáló flottájának ez a hajó volt a büszkesége. És ez lett az a név, amely első pillanattól kezdve jól csengett a Jones mellett.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 5. számának 16. oldalán!)

Címkék: házasság, michael douglas, catherine zeta-jones, netflix, wednesday, bipoláris depresszió

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!