A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Home office és programozás a dühös főnök helyett

Gondold végig, tényleg vissza akarsz menni a szülés előtti munkahelyedre alacsony fizetéssel, a folyton dühös főnök mellé, aki képtelen megérteni, hogy egy kisgyerek gyakran beteg? Vagy esetleg jó lenne otthonról dolgozni? Másképp, mint ahogy azt megszoktad...

Fotó: Shutterstock.com

Nem mondunk azzal újságot, hogy egy munkahelyen egyáltalán nem népszerű az a kisgyermekes anyuka, aki a gyermek betegsége, baja miatt váratlan pillanatokban igényel szabadságot. Rá ugye nem lehet számítani száz százalékban. És valójában nem jó állapot ez az anyukának sem, aki bár szeretne, és képes is rá, helyzete miatt mégsem tud megfelelni az igényeknek.

Pedig távmunkában, otthonról is lehet dolgozni, egyes munkakörökben netán még többet is lehet keresni. Mondjuk programozóként. 

Az Informatikai Vállalkozók Országos Szövetségének (IVSZ) legutóbbi kutatása szerint hazánkban harmincezernél is több betöltetlen informatikusi állás van. Persze programozónak menni sem csodaszer. Nézzük, milyen – nehezen szétválasztható – előnyei és hátrányai lehetnek, ha tanulsz, és próbálod kihasználni az adott lehetőséget.

Biztos, hogy a nők terepe ez a munka?

– Nem, a számítógép billentyűzete fölött görnyedő programozók általában férfiak, nőket nagyítóval kell keresned ezen a területen. 

+  Számos nagyvállalat kifejezetten törekszik arra, hogy a szakmában egyre több nő dolgozzon, mert kifelé is jól mutat a nemek kiegyensúlyozottabb foglalkoztatása. És némelyik őszintén hisz abban, hogy nemcsak a férfiak tudnak számolni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 54. oldalán!)

Címkék: home office, programozás, kisgyerekes anyukák, programozó iskolák

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!