A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Holtponton az életem!

Mindannyiunk életében vannak holtpontok, amikor úgy érezzük, megtorpantunk, szakadékba kerültünk, amiből nem tudunk kilábalni. Kéne valami, ami felpezsdít, ami erőt ad. De mi? Az ilyen állapot aztán sokszor egyre lejjebb és lejjebb húz, fogy az erő és a kedv is a változtatáshoz. Mi a megoldás?

Fotó: Shutterstock.com

Ez a fajta ’leülés’ akkor is rátörhet az emberre, ha amúgy semmilyen baj, tragédia nem történt vele. A kozmetikus Éva (36) például saját, jól menő üzletét vezette, teljes, boldog házasságban élt, két gyereket nevelt, vagyis minden a legnagyobb rendben volt. De egyre gyakrabban ébredt mégis arra, hogy nincs kedve felkelni, a gyerekeknek reggelit csinálni, nincs kedve szépítkezni, felöltözni, dolgozni menni, sőt, a nyaraláshoz sincs kedve, és nem boldog.

Csecsebecsék

– Úgy éreztem akkoriban, hogy megfeneklett az életem – meséli Éva. – Minden, amiről fiatalkoromban álmodoztam, valóra vált, és mégsem éreztem örömöt emiatt. Szégyelltem is magam, hogy milyen hálátlan vagyok, mindenem megvan, mégis csak nyafogok.

A napjaim ugyanúgy telnek, a problémáim, a nyűgeim épp ugyanazok. Már a jó dolgok sem ráztak fel, mert azok is mindig csak egyformák voltak. Valami hiányzott, de nem tudtam megfogalmazni, hogy mi. Csak édesanyámnak beszéltem erről, de ő is csak legyintett, vigyázz, kislányom, a kutya is jó dolgában vész meg.

És akkor egy nap a kozmetikában az egyik vendégem megkérdezte, szeretem-e a bizsukat, és egy nagy maroknyi, mindenféle gyöngysort borított elém. Hatalmasat dobbant a szívem. Ahogy a sok színes csecsebecsét forgattam az ujjaim között, rádöbbentem, mennyire szerettem kislánykoromban gyöngyöt fűzni.

Még aznap elmentem egy hobbiboltba, és bevásároltam kapcsokból, damilból, mindenféle gyöngyből. Azóta ezzel töltöm a szabadidőmet. Nem csak ékszereket készítek, de kisplasztikákat is gyöngyből. A barátnőim szerint el is adhatnám őket, olyan szépek. Az öröm, amit az alkotás okoz, beborította az egész életemet. Újra tudok örülni a hétköznapjaimnak is, a gyerekeimnek, a férjemnek.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 8. számának 53. oldalán!)

Címkék: depresszió, maslow piramis, új életcél

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!