A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hollywoodi sztárok öltöztetőjéből ruhatervező Cynthia története

Cynthi, azaz az apai ágon szíriai, magyar ágon pedig magyar Cheikh Asaad Cynthia nem a divatszakmában kezdte a karrierjét, egy nagyon sikeres "civil" szakmát és az IBM cégcsoport kényelmes multivilágát hagyta el a divat kedvéért. Úgy tűnik, hogy nem hiába, ugyanis nemrég megalapította SimplyCynthi nevű márkáját, amelynek darabjait már most szétkapkodják a divatkedvelő fiatalok.

Fotó: Orosz András

Cynthia génjeiben hordozza a divat és a színház szeretetét. Egy hibátlan ízlésű anyuka és egy színész nagypapa előre meghatározta a későbbi karrierútját: már gyerekkorában rengeteg időt töltött a színházban, ahol különösen a jelmezek és a varroda világa varázsolta el.

Ez a rajongás az IBM-es vargabetű után végül hollywoodi produkciókig repítette, jelenleg pedig öltöztetőként a legnagyobb kasszasikerfilmek és sorozatok stábjában dolgozik. Szinte egy szabad perce sincs, hiszen a produkciók „kézről kézre” adják.

A kívülállók csak annyit látnak ebből a megasikeres karrierből, hogy Cynthia Matt Damont, Omar Syt, vagy éppen Jeremy Ironst, esetleg Mila Kunist öltözteti, vagy reggelenként Antonio Banderasszal paso doblét táncol, Léa Seydoux pedig az általa tervezett ruhát viseli. És azt is kevesen mondhatják el magukról, hogy olyan világhírű sorozatokban dolgozhattak évadokon keresztül, mint például a Vaják, a Trónok Harca, vagy éppen a tinikedvenc Eufória.

A siker persze neki sem jött ingyen: a munka mellett a Werk Akadémiát évfolyamelsőként végezve rengeteg gyakorlatot szerzett az ottani tanárok asszisztenseként. Cynthivel stylistként évekig, heti hat napon át, általában hajnali 5 és este 6-7 óra között valamelyik forgatáson, vagy éppen fotóstúdióban találkozhattunk. Megszokott látvány volt, ahogy hajnalban biciklivel viszi az óriás IKEA-s zsákokat valamelyik filmes vagy fotós produkcióra.

A fotózások és videóklipek után egyre több magyar filmbe hívták stylistkodni, és az sem lenne meglepő, ha a hollywoodi filmek stábjának szamárlétráján jelenleg rakétasebességgel száguldó Cynthit Oscar-díjas jelmeztervezőként látnánk viszont pár év múlva.

Addig is, hogy a forgatások között eltelő időt is hasznosan töltse, mindössze pár hónap alatt összedobott egy szuper, egyedi és persze stílusos, karakteres divatmárkát. A SimplyCynthi a bevállalós, urbánus lányok és nők márkája, akik az extrát, egyedit, sokoldalúan variálhatót, az időtálló kedvenceket keresik. Színek kavalkádja, extra szabások, hibrid megoldások és különleges kiegészítők alkotják kollekcióit.

A saját megjelenésében is igazi trenddiktáló Cynthi védjegye a hibrid ruha: a két vagy több ruhadarab ötvözésével készült alkotások lehetőséget adnak újfajta, komplexebb, izgalmasabb, textúrákban és formavilágban gazdagabb szetteket összerakni. Ha szeretnénk kilépni a hétköznapok uniformizáltságából, tökéletes megoldást kínál a kreatív, elegáns, ugyanakkor laza megjelenéshez.

Cynthi a „legózható rétegezés” koncepciójából merített ihletet kollekciójának megtervezése során, melyet leginkább úgy szeret jellemezni, hogy egyszerű, de nagyszerű elemekből áll. „Egyszerű, ugyanakkor előnyös szabásvonalak jellemzik, a nagyszerű jelző pedig arra vonatkozik, hogy számtalanféle módon hordhatók, önmagukban is megállják a helyüket, de a saját ruhatárunk meglevő alapdarabjaival is tökéletesen kombinálhatók, ha szeretnénk egyénivé tenni a megjelenésünket” – mondja a tervező.

A fiatal designer honlapja mellett ezentúl tehát érdemes lesz a hollywoodi filmek stáblistáját is böngészni, ugyanis egyre több kasszasiker filmben és sorozatban tűnik fel Cynthia neve.

(x)

Címkék: trónok harca, cheikh asaad cynthia, simplycynthi

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!