A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hol legyen a gyertyagyújtás?

Hát, lassan felnőtté váló, fiatal barátnőm, kevés nehezebb diplomáciai feladat van annál, mint egy nagy családban kitalálni a karácsonyi ünnepségsorozat látogatási, meghívási sorrendjét.

Fotó: Shutterstock.com

Igazad van, addig, amíg gyerekek vagyunk, csupa öröm, csupa fény, csupa meglepetés az ünnep. Ez azonban csak néhány rövid évig van így.

Ahogy a serdülőkorba lépünk, a karácsony évről évre egyre inkább utált kötelességgé válik. Mindenki megbolondul, takarít, veszekszik, rohan, vásárol, főz, mosogat. És persze, segítenünk kell. De ki akar az iskolai szünetben gályázni? 

Oké, megkapjuk a legújabb kütyünket, megcsókoljuk az összes rokont, aki a fa körül tartózkodik, eszünk valamit, hogy ne bántsuk meg anyánkat, megdicsérjük a nagyi bejglijét, s a tök fölösleges ajándékokat a nagyszülőknek, közben legszívesebben rohannánk, hogy megmutassuk az új telónkat a barátainknak, a saját korosztályunknak.

Hamarosan eljön a kamaszkor, az első szerelmek időszaka, és akkor pláne utáljuk az egészet, hiszen mi a Lóránttal (Benivel, Zolival, Tomival), illetve Nórival (Eszterrel, Lívivel, Alizzal) szeretnénk lenni. De itt kell bohóckodnunk a családdal, eljátsszuk, hogy mennyire szeretjük egymást, miközben tudjuk, amit tudunk.

Miként tapasztaltad te is, bonyolódik a helyzet az első komoly kapcsolat idején. Mert ugye, hol legyünk 24-én este? Náluk, vagy nálunk?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 12. számának 57. oldalán!)

Címkék: karácsony, gyertyagyújtás, családi ünnep, karácsonyozni másképp

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!