A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hogy felejtsem el őt? Avagy az elengedés tudománya

Lezárult az életünk egy fejezete, mégis olyan érzés ez, mintha az egész életünk zárult volna le. Hogy lehet ezt okosan, tiszta lélekkel, gyógyító fájdalommal túlélni?

Azt szoktuk gondolni, hogy aki bölcsen él és érez, az nem borul ki, nem érzi az élet történéseit elviselhetetlennek, és elég erős ahhoz, hogy stabil maradjon akkor is, ha viharok tépik és lökdösik. Amire nincs többé szüksége, amit nem tarthat meg, ami rombolja, betegíti, azt szépen elengedi. Elengedi? De hogyan?

Csakis magunk vagyunk

Fotó: Shutterstock.com

Úgy gondoljuk, hisz azt tanultuk, hogy lényegünk teljes és egész, része a mindenségnek, elpusztíthatatlan és sérthetetlen. Hogy az érzelmek, amelyek most megtépáztak, nem valódiak, csak illúziók, képzelt dolgok, hiszen ha önmagunkba nézünk, befelé figyelünk, nem találunk ott senkit, aki fájdalmat okozhat, csakis önmagunkat.

Ha elcsendesedve befelé figyelünk, hamar észrevesszük, hogy a gondolataink is másodpercenként változnak, így megbízhatatlanok. Mi történik akkor?

Érezni kötelező!

Akármilyen erős lehet valaki, akármilyen bölcs és spirituális, akármilyen fegyelmezett, attól még vannak érzelmei, melyek hatnak rá. Nagyon rosszul teszi, aki nem engedi megjelenni a fájdalmat, kétséget a szívében, elméjében, hanem szándékosan mással foglalkozik, vagy különféle módokon letompítja magát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 5. számának 46. oldalán!)

Címkék: elengedés módja, elizabeth kübler-ross, érelmek megélése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!