A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hideg szépségek, akik nem mindig jégkirálynők

Uma Thurman, a méltóságteljes szépség

Fotó: Shutterstock.com

A Golden Globe-díjas színésznő idén 52 éves lesz. A Veszedelmes viszonyok, a Ponyvaregény és a Kill Bill filmek sztárja azon színésznők közé tartozik, akiknek a szépsége nem csak ragyog, de van benne valami távolságtartó hűvös és méltóságteljes elegancia.

Quentin Tarantino kedvenc színésznője rá is szolgált erre a ’címre’, mivel nagyapja svéd nemes volt, női felmenői között jócskán voltak modellek, sőt, a nagymamájáról mintázott meztelen szobor ma is ott áll Svédország egyik kikötőjében. A színésznő viszont sosem szerette, ha a külsejével foglalkoztak, pedig már csak magasságával is okot adott rá, hiszen 183 centi.

Sokszor Marlene Dietrichhez vagy Greta Garbóhoz hasonlították, ő azonban sosem érezte magát bálványnak, egyszerűen csak önmaga akar lenni. A rendezők sokáig az erotikus, érzéki nőt látták benne, nehezen sikerült kitörnie a skatulyából. A fordulópontot azonban Quentin Tarantino filmje, a Ponyvaregény hozta meg.

A Veszedelmes viszonyokban a romlott ártatlanságával hódított, miközben egy biszexuális feleséget játszott, és az sem esett nehezére, ha vetkőznie kellett egy-egy filmben. „A teste olyan, mint Jane Mansfieldé, és ráadásul ijesztően okos is” – mondta róla John Malkovich, de nem ő volt az egyetlen híresség, aki rajongott Umáért. Tarantinót például annyira megihlette a színésznő bája, hogy a Kill Bill című filmjének főszerepét egyenesen neki írta.

Ezután új szerepek, új kihívások vártak rá, így sokszínűségét is megmutathatta, hiszen teljesen mást kellett adni a Bel Ami – A szépfiú című irodalmi adaptációban, mint Lars von Trier nyomasztó történeteiben, A nimfomániásban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 1. számának 8. oldalán!)

Címkék: cameron díaz, nicole kidman, paris hilton, uma thurman, glenn close, gwyneth paltrow, lisa kudrow

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!