A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hát te ki vagy, Jancsika?

Volt egyszer, hol nem volt egy hatalmas kerek erdő, a kerek erdőben pedig egy népszerűségi verseny. Hogy mi az a népszerűségi verseny?

Fotó: Shutterstock.com

Hát, az kérlek szépen, olyan, mint a kedvenckeverseny, vagy a cukisági verseny, vagy a menőségi verseny. Csak ez sem nem cukisági, sem nem menőségi, sem nem kedvenckeverseny volt, hanem népszerűségi, mégpedig azért, mert illik a komoly rendezvényeket a megfelelő néven nevezni. És mivel a nemzetközi sajtó is írt róluk, muszáj volt valami hangzatosan megfelelő nevet kitalálni neki.

Az erdő állatai szépen hazamentek, hogy eldöntsék, indulnak-e a versenyen, vagy inkább nem. Nem volt könnyű meghozni a döntést, hiszen a fődíj egy hatalmas epertorta volt, a nevezési díj viszont három hatalmas epertorta.

A mókus így morfondírozott. – Szeretem az epertortát. Bármi is az ára, benevezek erre a versenyre. És már kezdte is sütni a három hatalmas epertortát.

A nyuszi, aki szintén imádta a megmérettetéseket, azt gondolta magában: – Szeretem az epertortát. Bármi is az ára, benevezek erre a versenyre. És már kezdte is sütni a három hatalmas epertortát.

Volt még vagy húsz állat az erdőben, akik hasonlóképp gondolkodtak. Elámultak a nyereményen, elmerengtek a kihíváson, osztottak-szoroztak, hogy megéri-e vagy sem, és végül így határoztak: – Szeretem az epertortát. Bármi is az ára, benevezek erre a versenyre.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 6. számának 68. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!