A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hányadik életed éled?

Hogy pontosan mi az élet törvénye, senki nem tudhatja biztosan. De a sok spirituális beszámolóból, ezeréves szent iratból, vallási és tudományos feljegyzésből következtethetünk bizonyos dolgokra az élet törvényszerűségeit illetően. Például arra, hogy nem egyszer élünk.

Fotó: Shutterstock.com

Sokféle elképzelés van arról, hogy miként ismétlődhet meg egy ember élete, a létezése minősége. A reinkarnáció egyik elmélete szerint ember csak emberként születhet újra, de vannak elméletek, amelyek elfogadják, hogy akár madárként vagy rovarként is megszülethetünk a következő létezésben, attól függően, hogy mit kell még megtanulnunk.

Hogy jók voltunk-e vagy rosszak előző életünkben, megint nem egyértelmű kérdés, mert minden csak valamihez képest tud jó vagy rossz lenni.

Ahogy Shakespeare írja: „Nincs a világon se jó, se rossz: gondolkodás teszi azzá”. De hogy lehet akkor rendet teremteni ebben a hatalmas, zavaros világban, minek alapján születik majd meg az utolsó ítélet, a végső bizonyítvány, hogy jók voltunk-e vagy rosszak?

A fő vallások nem különböznek abban, hogy a szeretetet tekintik a jó cselekedet elindítójának. Ha a tetteinket szeretet táplálja, alapvetően nem követhetünk el rosszat még akkor sem, ha az illetőnek, akiért tevékenykedtünk, nem esett jól, amit tettünk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 7. számának 48. oldalán!)

Címkék: reinkarnáció, egység világa, élet értelme

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!