A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Hagyjuk a pasira a konyhát?

De hát azt sem tudják, merre van!
Jó, ez túlzás, pontosan tudják, mert a frigó is a konyha nevű helyiségben tartózkodik, és abban van a sör.

Fotó: Shutterstock.com

Viccet félretéve, szerintem egyre több pasi főz, amióta a tévéből ömlenek a főzős műsorok, amikben macsó férfiséfek tüsténkednek - vagyis amióta nem ciki.

Azóta nem számít férfiatlannak a főzés, nem az "asszony dolga", ahogy a mosás, a teregetés, a vasalás, a vécépucolás meg a porszívózás, hanem egyenesen menő. Így aztán nagy egóval nekifognak, és főznek, vagyis megfőzik azt az egyet. (Mást nem tudnak.)

Ez az étek csíp, mint az őrült, és valami irtó férfias húsból van, például vaddisznóból vagy orrszarvúból, és általában pörkölt, melyhez a köret egy nagy karéj fehér kenyér. (Nokedlit szaggasson, akinek hét anyja van...)

Na már most. A főzési tevékenységükhöz elengedhetetlenül szükséges egy őrült nagy bárd, amivel a húst kockázzák, és amit már megemelni is kihívás, valamint egy macséta, amivel a hagymát szelik, és a fent említett sör, néhány üveggel. Ami még elengedhetetlen: a közönség, vagyis mi, a csajok.

Tapasztalataim szerint egy férfi sem szeret magában főzni, mert ha senki nem látja, akkor minek. Tehát az asszonykának végig jelen kell lenni, de tilos beleszólni, viszont szabad (sőt kell) kuktáskodni, fokhagymát pucolni, borsot keresgélni, és időnként felmosni a konyhakőről, ami kilöttyent.

Ja, és ámuldozva kóstolni és dicsérni. Olyanokat kell mondani, hogy nahát, drágám, ez már nem is főzés, amit te művelsz, hanem alkotás, művészet, isteni csoda!

Ahogy ezeket az álomízeket elővarázsolod (mitől ilyen keserű?) azokkal a csodafűszerekkel (só és paprika), melyek ott maradnak a számban örök mementóként (szétégett a nyelvem).

És ájuldoznunk is kell, és hízelkedni, és legalább kétszer szedni, aztán pedig mosogatni.

Mert ha nem, akkor bedurciznak, és többé nem főznek.

És az nem lenne jó. Mert félreértés ne essék, igenis minden imádatommal és tiszteletemmel köszöntöm az összes férfit, aki kimerészkedett a konyhába, ily módon is örömet szerezve szíve hölgyének, és azt kívánom nekik, hogy csak sokasodjanak és legyenek szuperséfek meg istencukrászok, csak aztán tessék szépen rendbe is tenni a konyhát.

Címkék: konyha, főzés, férfi a konyhában, örömszerzés, férfiséf

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!