A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ha nem eszel répát, nem fogsz tudni fütyülni

Emlékszem, amikor én kisgyerek voltam, legfeljebb a paradicsomot voltam hajlandó megenni. Amikor aztán jött a fogyókúra-időszak, akkor meg csak a salátalevelet, és a világon semmi mást. De ez sem egészséges tizenhárom évesen.

Fotó: Shutterstock.com

A gyerekekre általában jellemző, hogy a zöldséget unalmasnak tartják. Úgy gondolják, miért jó rágcsálni valamit, aminek semmi édes íze, nem jobb akkor már a csoki?

Érdekes egyébként, hogy mit esznek a hamburgeren, amiben van egy nagy adag hús, egy édeskés zsemle, meg némi ubi. Elképzelni sem tudom, mi benne a finom. Talán a lényeg itt is az édes ketchup és a sült krumpli, ami megint talány. A hamburger sem nem zöldség, sem nem egészséges. Miért szeretik a kölykök ezt az íztelen, zsírdús kaját?

Vidéken több zöldséget esznek

A fejlett nyugati országokban készült felmérés szerint a vidéki gyerekek kétszer annyi zöldséget és gyümölcsöt esznek, mint a városiak, és ennek egyik oka, hogy látják megteremni az adott növényt.

Valószínűleg csodálatosnak tartják, ahogy az aprócska magból a szemük láttára kifejlődik a zöldség, és ehhez a fejlődéshez a szülők, és akár a saját munkája is hozzájárul. Részesévé válnak ennek a varázslatnak, ahogy a magból vagy palántából lépésről lépésre ínycsiklandó ennivalóvá válik, például a paradicsom, a zöldbab vagy a borsó.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 4. számának 36. oldalán!)

Címkék: kertészkedés, eszik-e a gyerek zöldséget, családi elfoglaltság, kertészkedés jótékony hatása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!