A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ha egy sztár szép, akkor könnyű neki?

Ha egy nő szép, gyorsan rásütik, hogy "könnyű neki". Ha egy nő okos, akkor viszont "biztos nem elég szép". De mi van, ha mindkét tulajdonság megvan valakiben? Aki még színésznő is. Előny vagy hátrány a szépség és az ész kombinációja? Jennifer Lopez, Eva Longoria, Natalie Portman, Keira Knightley, Scarlett Johansson és Gal Gadot tudja a választ.

Fotó: PuzzlePix

Jennifer Lopez, az örök díva

Ha egy hollywoodi gyönyörű nőt kell említeni, sokaknak Jennifer Lopez jut elsőként az eszébe. A Puerto Ricó-i énekesnőt, színésznőt tényleg mindenki – na jó, a nagy többség – szépnek látja, ezt igazolja az a tény is, hogy 2011-ben az amerikai People magazin a világ legszebb nőjének választotta. És hangsúlyozzuk, 52 éves. 

JLo New Yorkban, Bronx kerületében született, de szülei Puerto Ricó-i származásúak. Jennifer gyerekkorától kezdve énekesnő és táncos szeretett volna lenni, és talán tehetsége mellett a szépsége is segítette abban, hogy megvalósítsa az álmát.

19 évesen manhattani klubokba járt fellépni, végül egy szereplőválogatáson figyeltek fel tánctudására, így 1991-ben megkapta az In Living Color című amerikai vígjátéksorozat egyik mellékszerepét. A nagy áttörést Janet Jackson egyik videoklipje hozta meg, amelyben szerepet kapott, és amelynek világ körüli turnéján is táncolhatott Janet mellett. Jennifer esetében nehéz eldönteni, hogy szépsége, hangja vagy mozgása a lenyűgözőbb.

Az idei nyár egyik slágerét is ő szolgáltatta, a ’Cambia el Paso’ című dalban spanyol nyelven, de amiért az ember többször is megnézi a videoklipet: az JLo tánctudása. Jennifert egyébként már 1998-ban leszerződtette a Sony lemezkiadó cég, kivétel nélkül mindenki fantáziát látott benne. Karrierje során jelölték Grammy-, illetve Golden Globe-díjra is.

A színésznő, énekesnő nem csak a munkájának él, édesanya is. Marc Anthonyval kötött házasságából egy ikerpár született, Emme és Maximilian már 13 évesek. Bár a sztárpár tízévnyi házasság után elvált, a gyerekek ügyében azóta is nagy az egyetértés.

És ha már JLo és a szerelem… Hosszú hónapokig vártuk, hogy mikor házasodnak össze Alex Rodriguezzel, akivel évekig alkottak egy párt. A fényűző eljegyzést viszont nem követte az esküvő, áprilisban bombaként robbant a hír, hogy szakítottak. Ám Jennifer nem szomorkodott sokáig. Régi kedveséhez, Ben Affleckhez talált vissza, és úgy tűnik, most nagyobb a boldogság, mint valaha.

Eva Longoria, a született feleség

Fotó: Shutterstock.com

A mexikói származású, Golden Globe-díjra jelölt amerikai színésznő is azok közé tartozik, akik már fiatalon tudták, hogy mit szeretnének majd elérni az életben. A Született feleségek Gabrielle Solisaként ismertté vált színésznő 1998-ban megnyerte a Miss Corpus Christi szépségversenyt, miközben az egyik texasi egyetem kineziológia szakán diplomázott. Tudta, nemcsak a szépsége fontos, hanem az eszére is szüksége lehet.

A most 46 éves Eva katolikus neveltetést kapott, ami nagyon meghatározta az életét, de ezt csak válásakor tárta a nyilvánosság elé. 2010-ben három év házasság után vált el a kosárlabdázó Tony Parkertől. A CNN egyik műsorában így nyilatkozott erről: „Az én családomban a házasságot valóban szent dolognak tekintik, a válás pedig egyenesen elképzelhetetlen. Sokszor mondtuk nevetve: inkább megölöm, de el nem válok (…). Összetörte a szívemet… Nagy csalódás volt, hiszen engem Parkernénak hívtak, és azonosultam is ezzel a személlyel. Így hát, amikor ezt a nevet elvesztettem, felmerült a kérdés bennem: ki is vagyok én valójában?”

Longoria végül 2016-ban találta meg a boldogságot, Jose Antonio Baston oldalán, akitől 2018-ban megszületett az első gyereke. Eva ekkor 43 éves volt, azóta látszólag főállású anyaként éli mindennapjait. Szülés előtti alakját pillanatokon belül visszanyerte, és a közösségi médiában azóta is minden részletet megoszt a követőivel. Imád a házi trambulinján edzeni, fiával rajonganak egymásért, és ha egy-egy vörös szőnyeges eseményre kell menni, azon is örömmel részt vesz. Mert egy szép és okos nő tudja, hogy mikor mi a kötelessége.

Natalie Portman, aki inkább okos akart lenni, mint híres

Fotó: Shutterstock.com

Natalie Portman idén lett 40 éves. A törékeny, fiatal nő kétgyermekes anyuka, emellett Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő. Gyermekszínészként kezdte karrierjét a 90-es években, de előtte már táncolt és modellkedett. Az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja trilógia hozta meg számára, amelyben Padmé Amidala szenátort alakította. A színésznő többször kijelentette: „Szívesebben vagyok okos, mint híres.”

Erre pedig nem is cáfolt rá, a Csillagok háborúja filmek forgatásával egy időben a Harvard pszichológia szakán tanult, melyet 2003-ban el is végzett. „A tudományok, az irodalom vagy a nyelvek számomra sokkal izgalmasabbak, és sosem érdekelt, hogy az egyetem választása esetleg kerékbe törhette volna a karrierem” – nyilatkozta néhány évvel ezelőtt.

Portmannak származása miatt sem volt könnyű dolga, hiába volt egyszerre okos és szép. Anyai rokonai osztrák és orosz zsidók voltak, apai rokonai Lengyelországban, illetve Romániában éltek, később pedig Izraelbe emigráltak. Családja nem sokkal születése után az Egyesült Államokban, többszöri költözködés után New Yorkban telepedett le. Állítása szerint, habár igazán szereti az Egyesült Államokat, mégis Jeruzsálemben érzi igazán otthon magát.

2011-ben a Fekete hattyú című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, de ez az év több szempontból is sorsfordító volt a számára: megszületett a fia. Egy évvel később feleségül ment Benjamin Millepied francia koreográfushoz, 2017-ben pedig egy kislánnyal bővült a családjuk. Ha bárki ránéz a 40 éves Natalie-ra ugyanazt a bájos, kecses balerinát láthatja, akit a Fekete hattyúban is alakított, és ma már senki nem kérdőjelezi meg, hogy neki valóban sikerült okosnak és szépnek maradnia.

Keira Knightley, a tudatos színésznő

Fotó: Northfoto

A 36 éves Oscar-díjra jelölt angol színésznő is azok táborát erősíti, akik gyermekszínészként kezdték a karrierjüket. Igaz, neki adva volt ez a pálya, hiszen édesapja is színpadi és tévés színészként dolgozott. A tanulás viszont nehezebben ment neki, mert Keira diszlexiában szenved, de ennek ellenére jó eredményeket ért el, még ha küzdelmek árán is. Boldog volt, amikor szülei elfogadták, hogy a színészi pályát választja, mert csak ebben a világban tudta elképzelni magát.

Első jelentősebb filmes munkája 2003-ban a Csavard be, mint Beckham és A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmek főszerepe volt. Knightley azóta számos hollywoodi produkcióban szerepelt. A Time magazin 2004-ben ki is emelte, úgy tűnik, Knightley komoly színésznővé szeretne válni, semmint filmsztárrá, és ezt jól alátámasztotta szakmai tudatossága. 

2005-ben már Oscar-díjra jelölték a Büszkeség és balítélet legfrissebb változatában nyújtott alakításáért, de az aranyszobrot nem kapta meg. Rengeteget dolgozott, ezt ő is elismerte. 2006-ban úgy érezte, munkamániássá vált, talán ez volt az oka annak, hogy magánéletéről sem sokat lehetett hallani.

2011-ben kezdett el James Righton zenésszel találkozgatni, és a randik olyan jól sikerültek, hogy azóta házaspár lettek – két gyermekük született. Keira a szép és intelligens színésznő képén túl anyaként is remekel.

Scarlett Johansson, aki csodagyerek volt

Fotó: Shutterstock.com

A kétszeres Oscar-díjra és ötszörös Golden Globe-díjra jelölt amerikai színésznő november 22-én 37 éves lesz. Hogy ma szép és sikeres, az napjainkban látható igazán, ám Scarlett nagyon korán megmutatta csodagyerek mivoltát. Dán nagyapja forgatókönyvíró, anyja producer és színésznő volt, így nem meglepő, hogy a kis Scarlettet hamar elkezdte vonzani a reflektorfény.

Nyolcévesen már off-Broadway színdarabban játszott Ethan Hawke oldalán, két évvel később pedig megkapta első filmszerepét Rob Reiner Világgá mentem című filmjében. A filmesek akkor figyeltek fel rá igazán a szépségére és a tehetségére, amikor Robert Redford mellett egy sérült kamasz lányt játszott A suttogóban.

2010-ben csatlakozott a Marvel-moziuniverzumhoz Natasha Romanoff, fedőnevén a „Fekete Özvegy” szerepében, akit 2020-ig nem kevesebb, mint 10 alkalommal személyesített meg a Marvel Studios szuperhősfilmjeiben.

Magánélete már kevésbé volt kiegyensúlyozott, mint a karrierje. Johnasson első férje Ryan Reynolds volt, a sztárpár mindössze három évig, 2011-ig volt házas. Második férjével a frigy szintén három évig tartott, 2017-ben újból elvált, igaz, előtte még édesanya lett, megszületett az első kislánya. 2020-ban a legnagyobb titokban, harmadszor is férjhez ment, ezúttal Colin Jost komikushoz. Kisfiuk idén augusztusban született meg.

Gal Gadot, szuperhős az életben és a filmekben

Fotó: Shutterstock.com

A 36 éves izraeli modell és színésznő sem lóg ki az okosak és szépek kategóriából. Családjának lengyel, osztrák, német és cseh zsidó gyökerei vannak. Szülei mindketten Izraelben születtek, és még lányuk születése előtt megváltoztatták a nevüket Greensteinről Gadot-ra, mintha csak sejtették volna, hogy sztár születik a családban. Gadot saját elmondása szerint szülei komoly zsidó nevelésben részesítették őket testvérével, de közben hagytak nekik szabadságot is.

18 évesen megnyerte hazájában a Miss Israel 2004 szépségversenyt, ezt követően két évet szolgált az izraeli hadseregben mint fitnesz- és felkészítő edző. Ezután joghallgató lett, miközben modellkedéssel is foglalkozott. Olyan nemzetközi cégeknek és termékeknek volt a reklámarca, mint a Miss Sixty, a Huawei okostelefonok, a Captain Morgan rum, Gucci parfümök, vagy a Jaguar Cars luxusautói.

Hogy másnak ez több élet munkája lenne? Gal Gadot-nak minden belefér a napjaiba, és még élvezte is. 2007-ben, 21 évesen szerepelt a Maxim magazin IDF (izraeli hadsereg) fotósorozatában, valamint a New York Post címlapján. És ezzel irányította magára a figyelmet filmes körökben.

Első nemzetközi filmszerepét a 2009-es Halálos iram című akciófilmben kapta, mint Gisele Yashar, amely a világhírű színésznők sorába emelte őt. Az igazi nagy áttörést azonban a DC moziuniverzum amazon szuperhősnője, Diana Prince / Wonder Woman szerepe hozta el számára, amely hősnő először a 2016-os Batman Superman ellen című mozifilmben tűnt fel. 2020 végén érkezett második önálló filmje, a Wonder Woman. 

Gadot már 2018-ban felkerült a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét felsoroló listájára, valamint a világ legjobban fizetett színésznőinek listájára is. A magánéletében is jól látszik a hagyománytisztelet: 2008-ban ment férjhez Yaron Varsano izraeli ingatlanfejlesztőhöz, három lánygyermekük született, a legkisebb éppen idén júniusban. Gadot olyan nézeteket képvisel a sztárvilágban, amely sokaknak példaértékűek lehetnek, és nem cáfolja meg ő sem azt, hogy aki szép, az lehet okos is.

Címkék: jennifer lopez, scarlett johansson, keira knightley, eva longoria, natalie portman, gal gadot

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!