A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fuss, csak fuss!

Hirtelen megtorpantam az erdőben, zajt hallottam. Amióta futok, hozzászoktam a másféle zajokhoz, megszoktam, hogy emelkedőnél ne nézzek hátra (nem egy rém rohan utánam, hanem a saját tüdőm zihálását hallom), hogy a különböző árnyak előttem valójában nem támadó állatok, hanem falevélkupacok vagy elpottyantott lótermékek, hogy a furcsa füttyszerű hang nem nekem szól, hanem például egy másik mátyásmadárnak.

Fotó: Shutterstock.com

Szóval ezekhez már hozzászoktam, de ez a zaj másfélének tűnt.

Abban a pillanatban, ahogy kimondtam magamban, már láttam is a zörgés okát. Három őzike galoppozott át az erdei úton. Három pöttyös, finom léptű és csodálkozó tekintetű őz.

Melyek szintén megálltak egy pillanatra, ahogy észrevettek. Az egymásra bámulás nem tartott tovább néhány másodpercnél, de azóta is sokszor eszembe jut, amikor elfáradok, vagy nincs kedvem elindulni. 

Mint ahogy az a mondat is gyakran felrémlik, amit Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok bízott rám egy beszélgetésünkkor. Azt mondta, elfáradni ér, de belefáradni sohasem! Igyekszem ehhez tartani magam, többek között azért is, mert van egy célom, és ebből nem szeretnék engedni.

Az ember oly sok kompromisszumot kénytelen megkötni a mindennapokban, oly sokszor kell ezért vagy ezért letérni az útról, amin haladni szeretne, legalább itt nem kell meghajolni semmi előtt.

Még akkor sem, amikor fáj. Mert hát megeshet ez is. Függetlenül attól, hogy alaposan bemelegítesz, hogy futás után hosszan nyújtasz. Fájhat a derék, a térd, a csípő, néha görcsölhet a vádli, és eleinte lehet olyan izomlázad is, amire sokáig fogsz emlékezni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 7. számának 44. oldalán!)

Címkék: erdő, futás, fizikai terhelés, bemelegites, nyújtás, monspart sarolta

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!