A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Főállásban királynék, hercegnők és hercegnék, de a leginkább anyukák

Miközben manapság a királyság intézménye a legtöbb európai országban már csak szimbolikus erővel bír, az uralkodó családok tagjai nagyon is jelen vannak a mindennapokban. Sztárokká válnak, követjük őket a közösségi oldalakon, figyeljük, hogy mit viselnek, hova mennek, mennyit veszekednek, vagy mikor boldogok. Közöttük királynék, hercegnők és hercegnék is akadnak szép számmal, akik a rangjukkal járó kötelezettség mellett egy legalább ennyire fontos szerepet is betöltenek: édesanyák valamennyien. Anyukák, akik nem jobb, hanem sokkal inkább élhetőbb életet szeretnének biztosítani gyermekeiknek.

Fotó: PuzzlePix

A BRIT KIRÁLYI CSALÁD

Katalin hercegné

Kétségkívül a legnagyobb hírnév Katalin hercegnét övezi. Idén áprilisban lesz kilenc éve, hogy Kate Middleton és Vilmos herceg összeházasodott, és a hercegné egy csapásra a britek kedvence lett: A hercegné első gyermeke, György 2013. július 22-én született. Mivel nem volt kérdés, hogy egy gyereknél nem állnak meg – és a protokoll is így kívánta –, 2015. május 2-án megszületett lányuk, Sarolta, majd Lajos 2018. április 23-án.

Vilmos herceg és Katalin a korábbi hagyománytól némiképp eltérő nevelési elveket visznek. Első gyermekük születésekor például Vilmos maga vitte haza kocsival a családot a kórházból, mi több, egyedül kötötte be a babahordozót a hátsó ülésre. Ez a brit királyi családban addig szokatlan volt, bár Diana is próbált már kibújni az udvari protokoll alól.

A királyi családnak természetesen van egy állandó dajkája, de Katalin gondolkozás nélkül lemond bármilyen hivatalos eseményt, ha a gyerekek betegek. A kicsik pedig sokszor viszik a show-t, ahogy mondani szokás. Ebben főleg Sarolta jeleskedik, aki igazi kis vadóc, sűrűn nyújtogatja a nyelvét, ha kell, összetör egy vázát is, és a karácsonyi szentmisére menet még egy lufit is elfogadott egy idegentől.

György ennél visszafogottabb, de csak addig, amíg nem a kedvenc focicsapatát látja élőben, mert akkor úgy szurkol, mint a nagyok. Katalin példaértékűen, okosan és szelíden neveli lányát és fiait, protokoll, elvárás, etikett ide vagy oda, sosem feledkezik el arról, hogy gyerekei gyerekként éljék meg ezeket az éveket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 2. számának 8. oldalán!)

Címkék: letícia spanyol királyné, katalin hercegné, meghan hercegné, európai uralkodónők, hercegnők, hercegnék, anyukák, svéd királyi család, belga királyi ház, holland uralkodó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!