A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Fájt. Elmúlt?

Úgy volt, hogy Annával utazunk el Marokkóba, hónapokkal korábban megvettük a repülőjegyet, de Anna teste mostanra a föld alatt volt, és én nem értettem, mit keresek mégis Tangerben, miért jöttem el egyedül, nélküle, miben reménykedem ezeken az idegen utcákon – nem volt ott semmi keresnivalóm.

Fotó: Shutterstock.com

A könyvesboltba, a Librairie des Colonnes-ba is csak a viharos szél elől menekültem be, amelyről a fiatal, francia nő most azt mondta, itt az a természetellenes, ha nem fúj, olyankor úgy érzi az ember, mintha megsüketült volna, és mindenki szinte zavarodottá válik.

Álltam egy polc előtt a könyvesboltban, mintha a könyvek gerincét nézném, és ha a francia nő megkér, bizonyára félrehúzódom, de ő átnyúlt rajtam, majd véletlenül állon vert a könyökével, ahogy leemelt egy regényt.

Alig éreztem, de valami így is kirobbant belőlem olyan fájdalmas üvöltéssel, hogy döbbent csend lett a boltban.

Most mégis ott ültem ezzel a nővel egy teázóban, és hallgattam, amint arról beszél, hogy egyszer, még Párizsban eltörte a lábát, mankóval járt-kelt, és meghökkent, hogy mennyi sorstársat lát maga körül, bicegő embereket, akikre korábban soha nem figyelt fel.

Mindig csak egy szűk szeletet látunk a világból, folytatta, most például azokat szúrja ki azonnal, akik átélték a poklot, mint ő. Meg mint én.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 32. oldalán!)

Címkék: halál, elmúlás, jegyzet

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!