A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ez csak szex!

Semmi romantika, semmi kötöttség, élvezzük egymást, amíg jólesik - ez a fajta kapcsolat nem is olyan ritka manapság. És működik is, amíg mindkét fél úgy akarja. De mi van, ha az egyiknek ez már nem elég?

Fotó: Shutterstock.com

Valószínűleg senki nem úgy indul neki az ismerkedésnek, hogy jaj, csak szerelembe ne essek. Ha mégis, magának is hazudik. De mi van akkor, ha a szerelem, az úgynevezett ’komoly kapcsolat’ várat magára, az idő telik, ismerkedésre pedig alig van lehetőség?

Egyik szeret, másik ölel

– Az első munkahelyemen beleszerettem a huszonkét évvel idősebb főnökömbe – meséli Gina. – Nagy szerelem volt, elvált miattam, összeházasodtunk, született két gyerekünk. Ma negyvenhat éves vagyok, Ádám hatvannyolc. Ma is szeretjük és tiszteljük egymást, csak hát a szex…

Amikor először jelentkeztek a nehézségek, még próbáltunk gyógyszerrel segíteni, de Ádám végül lemondott a testiségről, és azt javasolta, keressek magamnak valakit a szexhez. Eleinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy idegennek bújjak ágyba, miközben a férjemet szeretem. De a szükség nagy úr. Hiányozni kezdett a szex.

A neten keresgéltem, míg ráakadtam arra a férfira, aki biztosan nem jelenthet veszélyt a házasságomra érzelmileg. Ő is nős, esze ágában sincs elválni, és bár barátnak kellemes, soha nem tudnék beleszeretni. Viszont a szex működik köztünk, már fél éve találkozgatunk, hogy örömöt okozzunk egymásnak.

Nincs kedvem a szerelemhez

– Az előző kapcsolatom totálisan lemerített érzelmileg – meséli a 36 éves Kati, aki egy nyolcéves kislány édesanyja. – Kereken tíz évig voltunk házasok, és én rémálmaimban sem gondoltam volna, hogy elválhatunk valaha. De megtörtént: a férjem szerelmes lett másba, és mintha már nem is ő lenne, gyűlöletes és gonosz lett velem.

Mindenből ki akarat forgatni, az sem érdekelte, hogy a lányától is elveszi, amit tőlem vesz el. Hazug lett, irigy és harácsoló, ráadásul goromba és durva. Rá sem lehetett ismerni. Szörnyű csalódás volt ez nekem, hiszen én azt hittem, igaz szerelemmel szeretjük egymást.

Amikor elment, újra kellett építeni az életem. Nevelem a lányom, és éjjel-nappal dolgozom. Nincs időm ismerkedni. Ám beköltözött a szomszédba egy férfi, ő is elvált. Addig-addig dumálgattunk a liftben, míg egy nap áthívott magához egy italra. Ahogy beléptem, egymásnak estünk. Ez csak szexbarátság, hiszen mindketten sebzettek, kiégettek vagyunk, alkalmatlanok egy mély kapcsolatra. Megadjuk egymásnak, amit tudunk, hisz miért ne tennénk? Kényelmes, egyszerű és veszélytelen.

Fotó: Shutterstock.com

Azt hittem, szeret

– Soha nem aláztak meg még annyira, mint az a lány – emlékszik a harminchat éves, nőtlen Botond. – Akkoriban angolt tanítottam, így ismertem meg őt. Kétszer járt fel hetente a lakásomra angolozni. Volt, hogy elkísértem a megállóig, aztán egyre többet beszélgettünk. Szép volt, ragyogó és fiatal. Kiöntötte a szívét, elmesélte minden örömét és csalódását. Találkozgatni kezdtünk, aztán megtörtént, amire annyira vágytam.

Az enyém lett. Az egekben jártam, olyan boldog voltam. Elhalmoztam ajándékokkal, mindenhová kísérgettem, mert egy percet is fájt nélküle töltenem. Négy hónapig tartott a boldogságom, aztán egy nap ugyanúgy, mint azelőtt, megint kiöntötte a szívét.

Elmondta, hogy megismert valakit, és hogy milyen szerelmes. Úgy áradozott, mintha a barátnője lennék. Kibuktam. Elmondtam, hogy ez nekem mennyire fáj, hiszen én azt hittem, szeretjük egymást. Erre csak nézett rám megdöbbenve, majd idétlenül röhögni kezdett, hogy én mekkora hülye vagyok, és hogy ez köztünk egyetlen percig sem volt több mint barátság és szex, sajnálja, ha én másképp gondoltam.

Szerintem olyan, hogy csak szex, nem létezik hosszú távon, mert az egyik fél szeretni kezd, és ha érzelmileg nem kap viszonzást, akkor azok nagyon keserves együttlétek lesznek.

Túl szépen hangzik

– Nekem is volt egy időben egy kapcsolatom, amit kezdetben a szex éltetett – meséli a negyvenegy éves Orsi. – De az a véleményem, hogy az ilyen félig-meddig dolgok nem lehetnek tartósak.

Eleinte nagyon örültünk egymásnak, mert nemcsak az ágyban jöttünk ki jól, de beszélgetni is tudtunk. Még azt is megállapítottuk, hogy talán lélektársak vagyunk, annyira egyetértettünk mindenben. Őt is elhagyták, engem is elhagytak, együtt szidtuk az exeket. Felvetődött, ha ilyen jól elvagyunk, miért nem kezdünk valamit együtt. De nem működött.

Olyan jólestek a beszélgetések, hogy lassan a szex helyét is átvették. Egy nap azon kaptuk magunkat, hogy a testi együttléteink teljesen kiüresedtek, csak hevertünk egymás mellett meztelenül, és röhögcséltünk, dumáltunk. Egyáltalán nem hatottunk már egymásra mint férfi és nő. Aztán lett egy nője, és így a barátság is megszakadt, mer az új csaja nem engedte, hogy találkozzon velem.

Fotó: Shutterstock.com

All inclusive

– Egy utazási iroda kihelyezett alkalmazottjaként minden nyarat külföldön töltök más-más helyszíneken – mondja a 29 éves Áron. – Görögország, Spanyolország, Horvátország…

Minden szállodában van egy barátnőm. Ezek a lányok jól tudják, hogy a kapcsolatunk csak átmeneti, és nem számíthatnak tőlem semmire. Ez, persze, nem jelenti azt, hogy abban a néhány hétben nem viszünk bele egy kis romantikát a dologba, de mindez csak játék.

Amíg ők is, én is szabadok vagyunk, nyugodt lelkiismerettel elszórakozhatunk egymással. Igaz, egyszer egy spanyol barátnőm apja megvárt a szálloda előtt, és kérdőre vont, mi a szándékom a lányával. Kicsit ijesztő volt, ahogy a szemét villogtatta, de végül békét kötöttünk. Azzal a lánnyal viszont hamar megszakadt a kapcsolat.

A férfiaknak könnyebb

Az érzelmek nélküli szexualitást csak kevés nő képes sérülés nélkül művelni – állítják pszichológusok. Genetikailag arra vagyunk kódolva, hogy kötődjünk, fészket építsünk, tartozzunk valakihez. A férfiak sokkal lazábban belemennek az ilyen viszonyokba, akár úgy is, hogy közben érzelmi kapcsolatban állnak másvalakivel, hiszen itt nem kell esküt tenni, nincsenek elvárások, csak a színtiszta élvezet van, az is csak addig, míg jólesik.

A nők általában – ha szükségleteiktől hajtva bele is mennek egy ilyen kapcsolatba – azzal a titkos reménnyel teszik, hogy idővel majd kisül belőle valami több, holott a hormonok hatására éppen a nők kezdenek a szex hatására kötődni.

A szexbarátság szabályai

  • Nincs hűségeskü, szabad kalandozni.
  • Nem kell elszámolni a szabadidővel.
  • Nem terhelik egymást a gondjaikkal.
  • Nincsenek közös tervek.
  • Az együttlétekért sem érzelmi, sem anyagi ellenszolgáltatás nem jár.
  • A szexuális együttléten túl nem felelősek egymásért.
  • Bármikor ki lehet szállni.

 

 

Címkék: szexbarátság, érzelmek nlküli szex

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!