A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ételmítoszok, igazak vagy hamisak?

Az otthoni élelmiszer-eredetű megbetegedések jelentős része könnyen elkerülhető. Egyszerűen csak be kell tartani az alapszabályokat, és nem szabad hinni a mendemondáknak, a meséknek. Nézzünk meg pár olyan kijelentést, amelyet sokan hisznek igaznak, pedig egész másképp van...

Fotó: Shutterstock.com

Rengeteg olyan legenda létezik az élelmiszerekkel kapcsolatban, amelyek szinte csak a tévedéseinket próbálják elfedni, és akár betegséghez is vezethetnek. Ezért összegyűjtöttünk pár olyan mítoszt, amelyre ez után a cikk után már nem úgy fogsz tekinteni, ahogy eddig. 

A csirkéket megmossuk, ugye?

Sokan váltig állítják, hogy a nyers csirkehúst meg kell mosni felhasználás előtt. Pedig azzal többet árthat az ember, mint amennyit használ. Ugyanis, ha a csap alatt megmossuk, akkor könnyen keresztszennyeződést okozhatunk azzal, hogy a nyers csirkehúson természetesen megtalálható baktériumot (Campylobacter) szétfröcsköljük a konyhapulton. Ez pedig akár komoly, lázzal kísért emésztőrendszeri problémákat is okozhat. 

Mit tehetünk, hogy megelőzzük? Minden munkafolyamat után mossuk meg a kezünket, mindig melegítsük, süssük át az ételeinket úgy, hogy az hús belseje elérje legalább a 75 °C-ot. Ennek ellenőrzéséhez legbiztosabb, ha hústűt is használunk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 10. számának 48. oldalán!)

Címkék: ételmítoszok, megmosni a nyers húst, penészes lekvár még jó, szavatossági idő, minőségmegőrzési-idő, fogyaszthatósági-idő, fagyasztott étel

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!