A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Esztergom télen is vár rád

Esztergom az a magyar város, amelyik minden évszakban gyönyörű. Kevés alkalmasabb hely van az országban múzeumlátogatásra, őszi sétára, andalgásra. Esztergom gyereknek, felnőttnek rengeteg látnivalót kínál.

Fotó: Shutterstock.com

Ha túl morcosra fordul az idő, és mondjuk gyermekünk még éretlen az egyház kincseinek értékelésére, megnézhetjük a Balassa Bálint Múzeum hajómakettjeit, fegyvereit, régiség- és éremgyűjteményét. Hiperaktív gyereket is leköt a Rejtélyek Háza, ahol nyomozhat, szerepjátékokban vehet részt, szabadulószobában próbálkozhat – de, ajánlatos előre helyet foglalni az interneten.

Ha ezt elmulasztottuk, jöhet a Macskalépcső megmászása, ami egy meredek, sikátorszerű út a Duna-partról a Várba. Meglehetősen lihegős program. Érdeklődőbb fiúkat-lányokat lekötnek a Duna Múzeum változatos gyűjteményei, vagy a közeli Pilisszentlélek szlovák tájháza.

Érkezés

Esztergom közel van Budapesthez. Autóval három-négyfelől is megközelíthetjük, a legrövidebb út csak 40 kilométeres. Ha azonban van időnk, ne rohanjunk! Válasszuk a legfenségesebb útvonalat, ahonnét Esztergom a maga isteni és királyi tökéletességben feltárul. Ha Visegrád felől közelítjük meg a várost, csodálatosan lép elénk.

De a szlovák, a párkányi oldalról közeledve is lenyűgöző és felejthetetlen a városkép. Aki tehát első ízben kívánja gyermekét vagy külföldi barátait ámulatba ejteni Esztergom látványával, választhatja a Vác-Szob-Párkány (Sturovo) útvonalat – kétszer olyan hosszú lesz, de megéri.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 11. számának 62. oldalán!)

Címkék: esztergom, babits mihály, párkány, esztergomi bazilika, esztergom látnivalói, sturovo

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!